• 28 Νοεμβρίου, 2021

Απεργία και οργή στο λιμάνι για το θάνατο του Δημήτρη και τις συνθήκες εργασίας (vid)

 Απεργία και οργή στο λιμάνι για το θάνατο του Δημήτρη και τις συνθήκες  εργασίας (vid)

Συνεχίζεται για 4η μέρα η απεργία των εργαζομένων της COSCO για το θάνατο συναδέλφου τους αλλά και για τις συνθήκες εργασίας. Η προσφυγή που κατέθεσε στη δικαιοσύνη η εταιρία έτσι ώστε η απεργία να κηρυχθεί παράνομη απορρίφθηκε γεγονός που έφερε ικανοποίηση στο στρατόπεδο των εργαζόμενων.

Η απεργία προκηρύχθηκε μετά το θάνατο 46χρονου εργαζόμενου από γερανογέφυρα την περασμένη Δευτέρα.

Οι εργαζόμενοι ζητούν περισσότερα μέτρα ασφαλείας, προσλήψεις για αποφυγή της εντατικοποίησης της εργασίας και συλλογική σύμβαση εργασίας.

Μάλιστα η οργή των εργατών της COSCO ξεχείλισε όταν βρήκαν κλειστές τις πύλες στα γραφεία της εταιρείας παρότι είχαν ζητήσει συνάντηση, όπως δημοσιεύει το 902.gr.

Με τις φράσεις «Για τον Δημήτρη» και «Όχι άλλους νεκρούς», οι απεργοί της COSCO άνοιξαν τις πύλες και εισήλθαν στον χώρο.

Με αποφασιστικότητα και οπλισμένοι από το δίκιο του αγώνα τους, αλλά και την αλληλεγγύη που εκφράζεται από Σωματεία και φορείς, οι εργαζόμενοι της COSCO με μπροστάρη το Σωματείο τους ΕΝΕΔΕΠ συνεχίζουν την πάλη τους για τα δίκαια αιτήματά τους.

Σε συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία των απεργών με την εργοδοσία, αυτή εκ νέου αρνήθηκε όλα τα αιτήματα τους: Για 6άρες πόστες (έξι άτομα ανά βάρδια σε κάθε πόστο), κατάργηση των κόντρα βαρδιών, μετατροπή όλων των συμβάσεων σε πλήρους απασχόλησης, Επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας από τους εργαζόμενους.

«Δεν έχουμε άλλο δρόμο από το να συνεχίσουμε», τόνισε μιλώντας στους απεργούς ο πρόεδρος του ΕΝΕΔΕΠ Μάρκος Μπεκρής.

Οι εργαζόμενοι προειδοποίησαν ότι αν σταλούν δυνάμεις καταστολής στο λιμάνι να χτυπήσουν τον δίκαιο αγώνα τους «θα βρείτε τα κοντέινερ να επιπλέουν στη θάλασσα».