• 19 Σεπτεμβρίου, 2021

Απελαύνει τον πρόεδρο των Ποντίων η Τουρκία – Βαρυθυμιάδης: “Είπαν ότι είμαι επικίνδυνος και ανεπιθύμητος”

 Απελαύνει τον πρόεδρο των Ποντίων η Τουρκία – Βαρυθυμιάδης: “Είπαν ότι είμαι επικίνδυνος και ανεπιθύμητος”

Στην απέλαση του προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος,Γιώργου Βαρυθυμιάδη προχωρά η Τουρκία.

Ο πρόεδρός των Ποντίων πραγματοποίησε το ταξίδι στην Τουρκία, για να παραστεί ως εκπρόσωπος του Ποντιακού Ελληνισμού, στην αυριανή Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στη Παναγία Σουμελά Τραπεζούντας, όμως στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης κρατήθηκε από τις τουρκικές αρχές.

Οπως αποκάλυψε ο ίδιος μεταφέρεται στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης για να επιστρέψει με την πτήση των 19:00 στην Ελλάδα.

Η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου, η οποία ήταν στο ίδιο γκρουπ που ταξίδευε για τον Πόντο, για προσκύνημα στην Παναγία Σουμελά, όπου ο Πατριάρχης θα τελέσει Θεία Λειτουργία, επικοινώνησε με το ελληνικό προξενείο και τους ενημέρωσε για τις εξελίξεις.

Μάχη για την ζωή του δίνει ο μοναδικός εμβολιασμένος στην Ελλάδα σε ΜΕΘ – Καπραβέλος: “Κατέρρευσε το ανοσοποιητικό του”

«Ημασταν μια ομάδα έξι ατόμων. Τους πέντε τους άφησαν να συνεχίσουν, εμένα με κράτησαν. Με πήγαιναν από γραφείο σε γραφείο και έμεινα 6-7 ώρες σε ένα κρατητήριο. Μου πήραν και αποτυπώματα…», περιγράφει ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος στο iefimerida.gr.

Σε ερώτηση αν τον ενημέρωσαν για τον λόγο της απέλασης, απάντησε: «Εμένα δεν μου είπαν τίποτα. Οπως μου μετέφεραν από το ελληνικό προξενείο, μετά από πίεση τους είπαν ότι είμαι επικίνδυνος και ανεπιθύμητος…», λέει ο κ. Βαρυθυμιάδης. «Δεν φοβάμαι για μένα, αλλά ανησυχώ μήπως δεν δικαιωθεί η θυσία των προγόνων μας», κατέληξε.

ΥΠΕΞ: Διάβημα στην Αγκυρα για τον Γιώργο Βαρυθυμιάδη

Σε ανακοίνωσή του, σχετικά με την καταχρηστική κράτηση του πρόεδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΠΟΕ), Γιώργου Βαρυθυμιάδη, από τις τουρκικές αρχές, το υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει:

«Κατόπιν οδηγιών του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, η Πρεσβεία στην Άγκυρα πραγματοποίησε έκτακτο διάβημα διαμαρτυρίας προς το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών αναφορικά με την καταχρηστική κράτηση και εντολή απέλασης εναντίον του Προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΠΟΕ) Γιώργου Βαρυθυμιάδη.

Ο κ. Βαρυθυμιάδης μετέβη σήμερα στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου να παραστεί ως εκπρόσωπος του Ποντιακού Ελληνισμού στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά Τραπεζούντας».