• 28 Οκτωβρίου, 2021

Απάτη στα Χανιά με γιατρούς-μαϊμού

 Απάτη στα Χανιά με γιατρούς-μαϊμού

Υπόθεση απάτης εξιχνίασε η Αστυνομία στα Χανιά με έναν άντρα και μια γυναίκα που παρίσταναν τους γιατρούς και δέχονταν επισκέψεις σε σπίτι που είχαν νοικιάσει στον Κίσσαμο.

Ο «μαϊμού» γιατρός παρίστανε τον Παθολόγο και σύμφωνα με τις πληροφορίες του cretapost, οι αστυνομικοί που εξιχνίασαν τη συγκεκριμένη υπόθεση, εντόπισαν στο σπίτι που είχε μετατρέψει σε ιατρείο, εκτός από ιατρικά εργαλεία, σημειώσεις που περιλάμβαναν πολλά επίθετα (περί τα 200), ανθρώπων από Ρέθυμνο και Ηράκλειο .

Ακόμα δεν έχει εξακριβωθεί ωστόσο, αν τα άτομα αυτά είχαν ήδη μεταβεί στον χώρο του ψευτοϊατρείου  ή αν το ζευγάρι συγκέντρωνε πληροφορίες σε μία προσπάθεια να κάνει κρούση σε υποψήφιους…ασθενείς του και από άλλους νομούς εκτός από τα Χανιά όπου βρισκόταν η…βάση τους για το στήσιμο του παράνομου ιατρείου.

Άγγελος Χαριστέας: Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην Κεντρική Μακεδονία

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. :

«Συνελήφθησαν την Παρασκευή σε περιοχή του Δήμου Κισσάμου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κισσάμου, δύο άτομα και συγκεκριμένα ημεδαπός και αλλοδαπή, κατηγορούμενοι για το αδίκημα της απάτης.

Ειδικότερα, ο ημεδαπός με την αλλοδαπή, παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά, προσποιούμενοι ότι είναι γιατροί, έδιναν ιατρικές συμβουλές και χορηγούσαν φαρμακευτική αγωγή σε παθόντες, υποσχόμενοι πλήρη ίαση καταφέρνοντας έτσι να αποκομίζουν παράνομο περιουσιακό όφελος.

Από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι των δύο ατόμων, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Το χρηματικό ποσό των 480 ευρώ ως προερχόμενα από παράνομες δραστηριότητες,
φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής,

10 ηλεκτρικές/ηλεκτρονικές συσκευές,

17 συσκευές USB

Φιαλίδια τα οποία περιείχαν ουσίες σε διάφορες συστάσεις (υγρή, κρυσταλλική, δισκία) τα οποία θα σταλούν για περεταίρω εργαστηριακή εξέταση,

Διάφορα ιατρικά και παραϊατρικά εργαλεία και αντικείμενα,

Βιβλία ιατρικού και παραϊατρικού περιεχομένου,

Χειρόγραφες σημειώσεις οι οποίες περιείχαν πλήθος στοιχείων ατόμων,

2 κινητά τηλέφωνα

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου».