Απάντηση Τσακαλώτου στον Πολάκη: “Δεν αφήσαμε το μαξιλάρι στη Ν.Δ αλλά στον ελληνικό λαό”

 Απάντηση Τσακαλώτου στον Πολάκη: “Δεν αφήσαμε το μαξιλάρι στη Ν.Δ αλλά στον ελληνικό λαό”

Με συναισθηματική ένταση η ομιλία του Ευκλείδη Τσακαλώτου στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την οποία σήκωσε το γάντι και απάντησε στον Παύλο Πολάκη σχετικά με την υπερφορολόγηση κατά την διάρκεια της διακυβέρνησης και το “μαξιλάρι” που άφησε.

Ο πρώην Υπουργός Οικονομικών υπεραμύνθηκε των επιλογών του στην κυβερνητική θητεία του ΣΥΡΙΖΑ και δήλωσε χαρακτηριστικά ότι “είμαι υπερήφανος όπως και ο Αλέξης ο Τσίπρας που βγάλαμε τη χώρα από το μνημόνιο”.

Απάντησε στον Παύλο Πολάκη περί “συντηρητικών στα δημοσιονομικά” λέγοντας ότι “δεν υπήρχε ούτε μία στιγμή που η διαπραγμαευτική ομάδα δεν είχε το νου της στον κόσμο της εργασίας”.

“Ο Αλέξης Τσίπρας” συνέχισε “δεν μου έδωσε εντολή να φτιάξω το αριστερό μου προφίλ ούτε να κατηγορώ άλλους συντρόφους. Το μαξιλάρι δεν θα μπορούσε να είναι μικρότερο από τα 37 δις, είχαμε περιορισμούς. Και δεν το αφήσαμε για τη ΝΔ. Το αφήσαμε για τη χώρα και τον ελληνικό λαό. Δεν είμαστε συστημικό κόμμα. Θα μπορούσαμε να μοιράσουμε λεφτά όπως ο Καραμανλής το 2009 για να ξαναβγούμε”. “Λένε ότι πρέπει να πάμε με την κεντροαριστερά.Τελικά ποιοι είχαν δίκιο. Αυτοι που υποστήριζαν τη ευελιξία στην εργασία ή εμείς που λέγαμε ότι δημιουργεί ανισότητες. Να απευθυνθούμε σε όλους. Αλλά να ξεκαθαρίσουμε ποιοι είμαστε. Η Αριστερά δεν κάνει εκπτώσεις στην ιδεολογία της, ο λαός δεν τρώει κουτόχορτο”.

Για τις προτάσεις Τσίπρα για την ανάδειξη Προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής από τη βάση τέλος, ο κ. Τσακαλώτος, όπως αναμενόταν, εξέφρασε τη διαφορετική άποψή του: “Είναι στο χέρι της πλειοψηφίας να συνεχίσει να είναι αλληλέγγυα με τη μειοψηφία. Εχουμε αποδείξει ότι τις καρέκλες δεν τις χρειαζόμαστε. Δεν θέλουμε μέλη μόνο για να ψηφίσουν. Αλλά μέλη ενεργά και κόμμα που λογοδοτεί. Μας έλειψε η δουλειά μυρμηγκιού τα τελευταία χρόνια. Δεν μιλήσαμε με το νέο προλεταριάτο”.

Σεραφείμ Κοτρώτσος