• 24 Ιανουαρίου, 2022

Απάντηση Ταραντίλη στον ΣΥΡΙΖΑ: “Η παραίτησή μου δεν οφείλεται σε πολιτικούς λόγους”

 Απάντηση Ταραντίλη στον ΣΥΡΙΖΑ: “Η παραίτησή μου δεν οφείλεται σε πολιτικούς λόγους”

Με ανάρτησή του ο παραιτηθείς κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης απαντά στην ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τους λόγους της παραίτησής του.

Μεταξύ άλλων τονίζει ότι οι λόγοι δεν είναι πολιτικοί και ότι μένει πιστός στις αρχές της ΝΔ και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκης. Επαναλαμβάνει ότι οι λόγοι είναι οικογενειακοί ζητώντας να γίνουν σεβαστοί.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ:

Διαπιστώνοντας, δυστυχώς, ότι η αντιπολίτευση επιμένει να ερμηνεύει αυθαίρετα την ανακοίνωσή μου, επιχειρώντας να την εκμεταλλευτεί πολιτικά, επανέρχομαι για δεύτερη φορά -ελπίζω και τελευταία: Η παραίτησή μου δεν οφείλεται σε πολιτικούς λόγους. Μένω πιστός στις αρχές της Ν.Δ. και στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, συνεχίζοντας, άλλωστε, να υπηρετώ την παράταξη και τον Πρόεδρο ως Βουλευτής Επικρατείας και να εργάζομαι για το μεταρρυθμιστικό μας πρόγραμμα.

Και επαναλαμβάνω κατηγορηματικά ότι θέλησα να παραιτηθώ από τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου αποκλειστικά για οικογενειακούς λόγους. Παρακαλώ όλους να σεβαστούν τους λόγους αυτούς. Είναι καλό κάποτε όλοι να αντιληφθούμε ότι η πολιτική δράση εξελίσσεται ταυτόχρονα και παράλληλα με την οικογενειακή μας ζωή. Και συχνά, οι δυσκολίες στο ένα πεδίο επηρεάζουν δυσμενώς το άλλο.

Η διαχείριση τέτοιων ευαίσθητων ζητημάτων εναπόκειται στις επιλογές κάθε ατόμου, οι οποίες όμως οφείλουν να γίνονται σεβαστές απ’ τους υπολοίπους. Γιατί, διαφορετικά, η πολιτική μετατρέπεται σε ισοπεδωτικό εισβολέα στον ιδιωτικό χώρο κάθε πολίτη. Και αυτό δεν συνάδει με τον πολιτικό πολιτισμό που έχουμε χρέος να οικοδομούμε ημέρα με την ημέρα.