Απαντήσεις στο τάμπλετ για το θάνατο της Τζωρτζίνας – “Δεν μας τα λέει καλά ο Μάνος”

 Απαντήσεις στο τάμπλετ για το θάνατο της Τζωρτζίνας – “Δεν μας τα λέει καλά ο Μάνος”

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια μεταφέρθηκε το τάμπλετ που ανασύρθηκε από το μνήμα της 9χρονης Τζωρτζίνας. Αστυνομικοί παρέλαβαν τον υπολογιστή – τάμπλετ προκειμένου να ερευνηθεί εάν υπάρχουν σε αυτό στοιχεία που μπορούν να αντληθούν και να βοηθήσουν στην εξέλιξη της έρευνας για τον θάνατο του παιδιού.

Η 18η ανακρίτρια, μετά την επίσημη επιβεβαίωση που έδωσε την Παρασκευή ο πατέρας του παιδιού ότι η μητέρα τοποθέτησε στο φέρετρο το τάμπλετ της Τζωρτζίνας, διέταξε το άμεσο άνοιγμα του τάφου για να αφαιρεθεί το αντικείμενο και να διαβιβαστεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ασφάλειας.

Το γεγονός πως θάφτηκε η μικρή Τζωρτζίνα με το τάμπλετ της κίνησε τις υποψίες των αρχών και από την έρευνα στα εγκληματολογικά εργαστήρια οι Αρχές θα εξετάσουν αν προκύπτουν περαιτέρω στοιχεία για τη διαδρομή της κεταμίνης ή άλλων ουσιών που οδήγησαν στο θάνατο την 9χρονη Τζωρτζίνα.

«Μάλλον σχετίζεται με τον τρόπο τέλεσης του φερόμενου εγκλήματος το οποίο αν προχωρήσει σε κατηγορία θα πρέπει να αποδειχτεί ακριβώς όχι απλά με φήμες αλλά με αποδείξεις ότι ένα άνθρωπος μπόρεσε να χρησιμοποιήσει το «όπλο» σε συγκεκριμένο χώρο και χρόνο» δήλωσε η εγκληματολόγος Μαρία Αλβανού.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, λέγοντας πως είχαν εγερθεί σημαντικά ερωτήματα για τον θάνατο της 9χρονης.

«Οι συναρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία, έχουμε διευρύνει τον κύκλο και πιστεύουμε πως σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε μία σαφή εικόνα για τα ακριβή αίτια των θανάτων και των άλλων παιδιών» σημείωσε ο Λευτέρης Οικονόμου.

Ο Θανάσης Κατερινόπουλος εμφανίστηκε για άλλη μία φορά επιφυλακτικός σχετικά με την εμπλοκή και άλλων ατόμων, πέρα από την κατηγορούμενη Ρούλα Πισπιρίγκου, στον θάνατο της Τζωρτζίνας.

«Ας περιμένει ο Μάνος Δασκαλάκης. Στην κατάθεσή του είπε άλλα πράγματα, όπως αποκάλυψε το Star χθες. Είναι καθαρά μία κατάθεση υπερασπιστική προς τη Ρούλα» ξεκαθαρίζει ο Θανάσης Κατερινόπουλος, μιλώντας και για τη δήλωση του Μάνου πως θέλει να «μπει στο κελί» της Ρούλας.

«Λέει στην συνέντευξή του ότι η Ρούλα ήταν ένας άνθρωπος χειριστικός. Ωστόσο, δείχνει πως αυτός έκανε το κουμάντο στο σπίτι» δηλωνει επίσης.

Ο Μάνος Δασκαλάκης συνεχίζει να «καθαγιάζει» τη μητέρα των παιδιών του παρά όλα τα στοιχεία που έχουν έρθει στο φως: «Τι ισχύει από τα δύο; Θα πρέπει να αποφασίσει να μας πει; Τι μήνυμα θέλει να περάσει στην κοινωνία; Η Ρούλα είναι η κακή γυναίκα και αυτός είναι ο «άγιος»; Κάπου δε μας τα λέει καλά ο κύριος Μάνος» σχολιάζει ο έμπειρος Ταξίαρχος εν Αποστρατεία.

Ο κύριος Κατερινόπουλος παρουσιάζει άλλο ένα ανησυχητικό ενδεχόμενο για την έκβαση της υπόθεσης: «Προφανώς ο Μάνος φοβάται κάτι άλλο. Δεν είναι ανάγκη να έχει να κάνει με τον θάνατο των παιδιών, μπορεί η Ρούλα να τον “κρατάει” με κάτι άλλο. Μπορεί να μη μιλάνε αυτή τη στιγμή, αλλά η κατάθεση βγήκε στη δημοσιότητα και πλέον η Ρούλα την ξέρει. Σε αυτή δεν κατηγορεί πουθενά την Ρούλα».

Μάλιστα, ο Θ. Κατερινόπουλος παρατηρεί άλλη μία αντίθεση στη στάση του πατέρα από την Πάτρα: «Την πρώτη μέρα που πήγε στα δικαστήρια, εξήλθε σαν να ήταν “Ζεν Πρεμιέ”, ενώ οι συνήγοροι ακολουθούσαν από πίσω του, κάτι που δεν έχουμε δει πολλές φορές. Ήταν άνετος, η εικόνα του δεν έδειχνε κανέναν πόνο και θλίψη. Όμως την άλλη μέρα που πήγε να δώσει κατάθεση στην ανακρίτρια έχανε και τον δρόμο για να βγει. Είχε το ίδιο ύφος, αλλά ήταν μπερδεμένος, αλαφιασμένος. Προφανώς, ήταν λόγω της πίεσης και της κούρασης της κατάθεσής του» .

Παναγιώτης Δρίβας