• 10 Αυγούστου, 2020

Απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες ο πατέρας του Καντέρ

 Απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες ο πατέρας του Καντέρ

Ο πατέρας του Ενές Καντέρ, Μεχμέτ, απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση. Αφού πρώτα απολύθηκε από τη θέση του στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης ως καθηγητής γενετικής, ο Μεχμέτ Καντέρ φυλακίσθηκε για διάστημα πέντε ημερών, σύμφωνα με την εφημερίδα “Birgun”. 

Χθες (18/6), όμως απαλλάχτηκε από τις κατηγορίες για συμμετοχή σε τρομοκρατική ομάδα από δικαστήριο της βορειοδυτικής Τουρκίας, όπως μετέδωσαν τουρκικά ΜΜΕ.

Ο πατέρας του 28χρονου σέντερ των Μπόστον Σέλτικς έχει πάρει δημόσια θέση κατά του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Μεχμέτ Καντέρ κατηγορήθηκε πως υποστήριξε τον Τούρκο κληρικό Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Τουρκία κατηγορεί ότι ενορχήστρωσε την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016. Ο Γκιουλέν αρνείται κάθε ανάμιξη.

Τις κατηγορίες δεν γλίτωσε και ο ΝΒΑer Ενές Καντέρ. Συγκεκριμένα, ο μπασκετμπολίστας κατηγορήθηκε το 2018 στην Τουρκία ότι ανήκει σε ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση, κατηγορία την οποία ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά. Ο Ενές Καντέρ πρόσφατα ανακοίνωσε πως σε περίπου έναν χρόνο θα αποκτήσει την αμερικανική υπηκοότητα.

Από τις ΗΠΑ, όπου διαμένει εδώ και πολλά χρόνια, σε συνεντεύξεις και αναρτήσεις του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ο σταρ των Σέλτικς έχει εκφράσει επανειλημμένως τη θλίψη του που δεν μπορεί να έρθει σε επαφή με τους γονείς του και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του στην Τουρκία. «Μόλις επικοινωνήσουν μαζί μου, οι τουρκικές Αρχές θα τους βάλουν στη φυλακή,» λέει και ξαναλέει ο Ενές Καντέρ, ενώ καταγγέλλει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: «Δεν υπάρχουν ελευθερία, δημοκρατία και ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ