• 11 Μαΐου, 2021

“Απαγορευτικό” από Ρωσία σε αξιωματούχους της ΕΕ

 “Απαγορευτικό” από Ρωσία σε αξιωματούχους της ΕΕ

Την είσοδο στο έδαφός της σε οκτώ αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης απαγόρευσε η Ρωσία. Η ενέργεια αυτή έρχεται ως αντίποινα, για τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί σε ρώσους πολίτες από την Ε.Ε. Η Μόσχα ανακοίνωσε ότι ανάμεσα στα πρόσωπα, στα οποία απαγορεύθηκε η είσοδος σε ρωσικό έδαφος, περιλαμβάνεται η Βέρα Γιούροβα, αντιπρόεδρος αρμόδια για τις Αξίες και την Διαφάνεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ο Νταβίντ Σασόλι, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Όπως ανέφερε το Κρεμλίνο, «η Ε.Ε. συνεχίζει να ακολουθεί την πολιτική της, των παράνομων και μονομερών περιοριστικών μέτρων εναντίον ρώσων πολιτών και οργανώσεων». Μάλιστα, κατηγόρησε την Ε.Ε, ότι «ανοιχτά και εσκεμμένα» υπονομεύει την ανεξαρτησία της εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής της Ρωσίας.

Υπενθυμίζεται ότι η Ε.Ε. επέβαλε τον Μάρτιο κυρώσεις κατά δύο Ρώσων, που κατηγορούνται για την καταδίωξη γυναικών και ανδρών ομοφυλοφίλων στην Τσετσενία. Η Ε.Ε. έχει επίσης επιβάλει κυρώσεις κατά τεσσάρων ρώσων αξιωματούχων του περιβάλλοντος Πούτιν.