• 21 Ιουνίου, 2021

Απαγόρευση κυκλοφορίας τα μεσάνυχτα: Αποφάσεις μέσα στην εβδομάδα και για κατάργηση click away – click in shop

 Απαγόρευση κυκλοφορίας τα μεσάνυχτα: Αποφάσεις μέσα στην εβδομάδα και για κατάργηση click away – click in shop

Tην Παρασκευή η Επιτροπή των Ειδικών παίρνει τις τελικές της αποφάσεις για: επέκταση της κυκλοφορίας από τις 23:00 στις 24:00 – κατάργηση των SMS – κατάργηση του click away και του click in shop.

Σήμερα επιστρέφουν στα θρανία οι μαθητές του Γυμνασίου, του Δημοτικού και των Νηπιαγωγείων. Παράλληλα ανοίγουν και τα φροντιστήρια για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου και τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών για τα παιδιά που δίνουν εξετάσεις.

Από σήμερα επιτρέπεται η λειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις και σε όσες κατηγορίες και αθλήματα, ομαδικά ή ατομικά, έχουν προγραμματισμένες διοργανώσεις κατά την περίοδο Μαΐου – Σεπτεμβρίου 2021, συμπεριλαμβανομένων των ηλικιακών κατηγοριών (παίδων – εφήβων – νέων και κορασίδων – νεανίδων), που συμμετέχουν σε μοριοδοτούμενα πρωταθλήματα για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ.

Επίσης επαναλειτουργούν και τα διοικητικά δικαστήρια, και σε κάποιες περιπτώσεις και τα πολιτικά και ποινικά.

Όσον αφορά στον τουρισμό την Παρασκευή 14 Μαΐου, παρουσιάζεται η νέα καμπάνια του Ε.Ο.Τ. και το Σάββατο 15 Μαΐου, η χώρα ανοίγει επίσημα τις πύλες της στους ξένους επισκέπτες.

Επίσης το Σάββατο 15 Μαΐου έχει προγραμματιστεί και η απελευθέρωση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων.

Το Σάββατο αναμένεται να καταργηθεί το click away και το click in shop και να επιτρέπεται η ελεύθερη, φυσική παρουσία στα καταστήματα. Συγκεκριμένος αριθμός ατόμων στο εσωτερικό, ανάλογα με τα τ.μ. του καταστήματος.

Επίσης αναμένεται κατάργηση SMS, τουλάχιστον, σε πρώτη φάση, για το λιανεμπόριο, και διεύρυνση του ωραρίου κυκλοφορίας ως τις 24:00, ενώ ως τα τέλη του μήνα αναμένεται η πλήρης κατάργηση του μέτρου.

Στις 17 Μαΐου επαναλειτουργούν οι αθλητικές ακαδημίες.

Σταδιακά μέσα στον Μάιο, εβδομάδα με εβδομάδα, θα ανοίγουν όλο και περισσότερες αθλητικές δραστηριότητες, με βάση το χρονοδιάγραμμα που παρουσίασε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, μετά την έγκριση των Ειδικών.

Στις 21 ανοίγουν και τα θερινά σινεμά, με μία μόνο προβολή και στις 28 Μαΐου ξαναμπαίνουν στη ζωή μας οι συναυλίες και οι θεατρικές παραστάσεις, πάντα σε υπαίθριους χώρους.

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθεί και το χρονοδιάγραμμα για catering – δεξιώσεις, με πιθανότερο σενάριο να δοθεί το “πράσινο φως” για τις αρχές Ιουνίου.

Ως το τέλος του μήνα αναμένεται να ανοίξουν και τα γυμναστήρια, με αυστηρά μέτρα προστασίας και υποχρεωτικά self test. Τις επόμενες ημέρες σχεδιάζεται έκτακτη οικονομική ενίσχυση τους, καθώς είναι από τους κλάδους που επλήγησαν βαριά.

Αντίστοιχα προγραμματίζεται ενίσχυση και για τους παιδότοπους.

Τον Ιούνιο αναμένεται να ανοίξουν και οι εσωτερικοί χώροι στην εστίαση.