• 19 Ιανουαρίου, 2022

Απαγωγή επιχειρηματία στο Ντράφι: Το τελευταίο τηλεφώνημα και τι πρόδωσε για τους απαγωγείς

 Απαγωγή επιχειρηματία στο Ντράφι: Το τελευταίο τηλεφώνημα και τι πρόδωσε για τους απαγωγείς

Ελληνικά μιλούσαν οι δράστες που απήγαγαν τον επιχειρηματία το βράδυ της Τρίτης (28.12.2021) ενώ επέστρεφε από μία ταβέρνα στο σπίτι του, στο Ντράφι.

Τη στιγμή που “χτύπησαν” οι απαγωγείς, ο 40χρονος μιλούσε στο τηλέφωνο με φιλικό του πρόσωπο από το εξωτερικό, μία γυναίκα, με την οποία μιλούσε όσο ήταν στην ταβέρνα και στη συνέχεια που έφυγε.

Η κλήση, διάρκειας 22 λεπτών, ολοκληρώθηκε στις 00.02 και στα τελευταία δευτερόλεπτα ακούγονται οι απαγωγείς του επιχειρηματία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 40χρονος ήταν ήρεμος και χαλαρός και από τη συμπεριφορά του έδειχνε πως προσπαθούσε να κερδίσει χρόνο, πιθανώς για να ενημερωθεί η αστυνομία, όταν του επιτέθηκαν.

Ένας από τους απαγωγείς, όταν διαπίστωσε πως υπήρχε κινητό τηλέφωνο, το άρπαξε και το έκλεισε, χωρίς όμως να το απενεργοποιήσει. Στο μεταξύ, η γυναίκα έχοντας αντιληφθεί τι συνέβη, ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία.

Η επικοινωνία με τον αδερφό του

Λίγες ώρες μετά την απαγωγή, οι δράστες επικοινώνησαν με τον αδερφό του θύματος, μέσω μηνυμάτων στο κινητό, ζητώντας λύτρα ύψους περίπου 2 εκατομμυρίων ευρώ. Επίσης, του έστειλαν μία φωτογραφία του 40χρονου, ο οποίος ήταν με τα χέρια δεμένα πίσω στην πλάτη. Σύμφωνα με όσα είπε στο MEGA στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, χρειάζεται υπομονή και η υπόθεση ίσως έχει μέλλον και κρατήσει για μέρες. Το ιδιο στέλεχος τόνισε ότι πρέπει να γίνει λεπτή διαπραγμάτευση, καθώς μπορεί να έχουμε απρόοπτο ανά πάσα στιγμή, και προέχει η ασφάλεια του απαχθέντα.