• 28 Οκτωβρίου, 2020

Αντώναρος για Γεραπετρίτη: “Ο Ερντογάν πρέπει να τρίβει τα χέρια του”

 Αντώναρος για Γεραπετρίτη: “Ο Ερντογάν πρέπει να τρίβει τα χέρια του”

«Ο Ερντογάν πρέπει να τρίβει τα χέρια του» σχολίασε μεταξύ άλλων ο Ευάγγελος Αντώναρος στο Facebook αναφερόμενος σε δήλωση του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη ότι κόκκινη γραμμή για τη χώρα είναι τα έξι μίλια.

Σοκ! Η Τουρκία δοκίμασε τους S-400 την ώρα της Συνόδου Κορυφής (vid)

Και προσθέτει μεταξύ άλλων:

«Σε οποιαδήποτε αλλη ελληνική κυβέρνηση κατα την μεταπολίτευση οποιοσδήποτε άλλος πρωθυπουργός θα είχε απολύσει υπουργό που θα έλεγε ότι κόκκινη γραμμή εναντι της Τουρκίας είναι τα έξι μίλια. Το είπε καποιος περισπούδαστος υπουργός Επικρατείας όνόματι Γεραπετρίτης. Ο Μητσοτάκης τον ανέχεται.

Είτε διότι ειναι λαγός του είτε γιατι δεν αντιλαμβάνεται πόσο επικίνδυνο είναι αυτό που ειπώθηκε για τα εθνικά συμφέροντα και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.»

Σε δεύτερη ανάρτηση μάλιστα εκφράζει μια απορία:

«Απορία αφελούς παρατηρητή (…) Εάν γραμμή για την Ελλάδα είναι μόνο τα 6 μίλια ΓΙΑΤΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΑΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΟΛΟ ΚΑΙ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑΓΑΜΕ ΩΣ ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΚΥΡΩΣΕΙΣ όταν το Ορουτς Ρεις κι ο τουρκικός στόλος βολτάριζαν πολύ μακριά απο τα ελληνικά χωρικά ύδατα;»

Διαβάστε τις δύο σχετικές αναρτήσεις του Ευάγγελου Αντώναρου:

«Σε οποιαδήποτε αλλη ελληνική κυβέρνηση κατα την μεταπολίτευση οποιοσδήποτε άλλος πρωθυπουργός θα είχε απολύσει υπουργό που θα έλεγε ότι κόκκινη γραμμή εναντι της Τουρκίας είναι τα έξι μίλια. Το είπε καποιος περισπούδαστος υπουργος Επικρατείας όνόματι Γεραπετρίτης.

Ο Μητσοτάκης τον ανέχεται.

Είτε διότι ειναι λαγός του είτε γιατι δεν αντιλαμβάνεται πόσο επικίνδυνο είναι αυτό που ειπώθηκε για τα εθνικά συμφέροντα και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Ο Ερντογάν πρέπει να τρίβει τα χέρια του. Με τα χεράκια μας βγαζουμε σε ανωτατο κυβερνητικό επίπεδο τα ματακια μας και του εκχωρουμε περισσότερο γκριζάρισμα από όσο κι ο ίδιος διανοειται να διεκδικήσει. Ειλικρινά κρίμα.

Ειναι κάτι παραπάνω απο εξοργιστικό που οδηγεί η τακτική του κατευνασμού. Δεν απέχει πολύ απο την οικειοθελή παραίτηση απο εθνικά δικαιώματα — στο βωμό ποιας σκοπιμότητας αλήθεια;

Εξακολουθώ να ελπίζω ότι οι υπουργοί Εξωτερικών και Αμυνας δεν θα συμπραξουν στη διαφαινόμενη απομακρυνση απο διαχρονικά αδιαπραγμάτευτες εθνικές θέσεις και ουσιαστικές κόκκινες γραμμές».

«Απορία αφελούς παρατηρητή με μακρά διαδρομή στην δημοσιογραφία και την πολιτική: Εάν — σύμφωνα με όσα μας ξεφουρνίζουν συστηματικά ( όπως εγώ πιστεύω για να δημιουργήσουν κλίμα) τις τελευταίες ημέρες κορυφαίοι κυβερνητικοί παραγοντες –κόκκινη γραμμη για την Ελλάδα είναι μόνο τα 6 μίλια ΓΙΑΤΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΑΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΟΛΟ ΚΑΙ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑΓΑΜΕ ΩΣ ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΚΥΡΩΣΕΙΣ όταν το Ορουτς Ρεις κι ο τουρκικός στόλος βολτάριζαν πολύ μακριά απο τα ελληνικά χωρικά ύδατα; Ολα για τα μάτια του κόσμου τότε κύριοι της κυβέρνησης;».