Αντιπολεμική συγκέντρωση και πορεία ενάντια στην ελληνοαμερικανική συμφωνία – Κλειστό το κέντρο της Αθήνας

 Αντιπολεμική συγκέντρωση και πορεία ενάντια στην ελληνοαμερικανική συμφωνία – Κλειστό το κέντρο της Αθήνας

Αντιπολεμικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια απο ΠΑΜΕ και αριστερές οργανώσεις, Πέμπτη 12 Μαΐου 2022. (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Σε εξέλιξη είναι στα Προπύλαια αντιπολεμική συγκέντρωση κατά της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας που προβλέπει την δημιουργία αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

Σχετικό κάλεσμα έκανε η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις, όπου κάλεσε και σε ανάλογες κινητοποιήσεις σε άλλες πόλεις της χώρας, ενώ μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Να αποσυρθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις. Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία. Να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους με οποιαδήποτε μορφή και πρόσχημα. Να κλείσουν οι ΑμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «καλεί τα εργατικά σωματεία και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους φορείς των αυτοπασχολουμένων, των γυναικών, της νεολαίας, όλο το λαό σε κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις, που η κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος! Στόχος τους είναι να έχει επικυρωθεί μέχρι το ταξίδι του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στις ΗΠΑ στις 16 Μάη και της συνάντησης που θα έχει με τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπάιντεν».

Με αρκετή υπομονή θα πρέπει να οπλιστούν όσοι οδηγοί βρίσκονται στους δρόμους της Αθήνας που είναι κλειστοί εξαιτίας συγκέντρωσης.

Ειδικότερα, κλειστές είναι οι Αμαλίας, Πανεπιστημίου, Σταδίου και Βασ. Σοφίας, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη συγκέντρωση διαμαρτυρίας εναντίον της Ελληνοαμερικανικής Αμυντικής Συμφωνίας.

Μανώλης Δράκος