• 30 Νοεμβρίου, 2021

Αντιπαράθεση κυβέρνησης- ΣΥΡΙΖΑ για το σποτάκι που αποσύρθηκε- Παρέμβαση Σκέρτσου, αντίδραση Χαρίτση

 Αντιπαράθεση κυβέρνησης- ΣΥΡΙΖΑ για το σποτάκι που αποσύρθηκε- Παρέμβαση Σκέρτσου, αντίδραση Χαρίτση

Όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (10/5), αποσύρεται («επειδή διχάζει») το χυδαία σεξιστικό, με κακό μοντάζ και στόρι γραμμένο στο πόδι (που αναπαράγει άθλια στερεότυπα με… ανεύθυνες γκόμενες και υπεύθυνους κλαρινογαμπρούς), τηλεοπτικό σποτ με τον Χρήστο Λούλη, μετά τις δικαιολογημένες αντιδράσεις που προκάλεσε.

«Δύο νέα σποτ άρχισαν να προβάλλονται στο πλαίσιο της καμπάνιας για την αντιμετώπιση του κορονοϊου. Το ένα από αυτά προκάλεσε κάποιες αντιδράσεις και κριτική για σεξισμό. Επειδή η κριτική αυτή, όσο και αν μας αδικεί σε σχέση με τις προθέσεις μας, δημιουργεί μια εντύπωση που δεν θέλουμε να υπάρχει ούτε ως υπόνοια, το αποσύρουμε. Ο στόχος της καμπάνιας μας ήταν και είναι να ευαισθητοποιήσει το σύνολο της κοινωνίας. Όταν ένα σποτ αντί να ενώσει μπορεί και να διχάζει προφανώς δεν υπηρετεί το σκοπό του. Η καμπάνια θα συνεχιστεί με το άλλο σποτ. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους δύο εξαιρετικούς ηθοποιούς, τον Χρήστο Λούλη και την Κατερίνα Λέχου για την ευγενική τους προσφορά», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πολιτική Προστασία.

Η Πολιτική Προστασία απέσυρε το σποτ και από το youtube, αλλά καλό είναι να το θυμόμαστε ως μνημείο ακραίου και επικίνδυνου σεξισμού:

Η καμπάνια βέβαια… συνεχίζεται με νέο βίντεο, στο οποίο πρωταγωνιστεί ηηθοποιός Κατερίνα Λέχου, η οποία, απευθυνόμενοι στους «φίλους» της τους λέει «είστε για μάζεμα», ελπίζουμε χωρίς να εννοεί τις αστυνομικές επιδείξεις τσαμπουκά και τρομοκρατίας των τελευταίων ημέρων.

Βέβαια, απτόητος παραμένει ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος. Αντί για σεξισμό στο σποτάκι με τον Χρ. Λούλη, «είδε» την αδυναμία (όσων το επέκριναν για σεξισμό) να κατανοήσουν το «νέο περιβάλλον».

A. Χαρίτσης: Ξεχειλίζει από φιλελευθερισμό και προοδευτικότητα η κυβέρνηση Μητσοτάκη…

Παρέμβαση στο θέμα έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Χαρίτσης με ανάρτηση του στο facebook. «Ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό κ. Σκέρτσος ένιωσε την ανάγκη να υπερασπιστεί το σεξιστικό σποτ της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας που αποσύρθηκε κακήν κακώς μετά από θύελλα αντιδράσεων. Ακόμα χειρότερα, μέσα σε ένα μήνυμα λίγων μόνο λέξεων, ο συντονιστής του κυβερνητικού έργου θεώρησε σκόπιμο να μας εξηγήσει ότι η αντίδραση στον σεξισμό είναι “προσπάθεια πολιτικοποίησης” και ο φεμινισμός “identity politics” που δεν ταιριάζει με το πνεύμα της εποχής. Ξεχειλίζει από φιλελευθερισμό και προοδευτικότητα η κυβέρνηση Μητσοτάκη…»