• 26 Ιανουαρίου, 2022

Αντικρουόμενες απόψεις Γεωργιάδη για τη μείωση εμπορικών ενοικίων – Άλλα είπε στους εμπόρους άλλα στον ΣΚΑΪ (vid)

 Αντικρουόμενες απόψεις Γεωργιάδη για τη μείωση εμπορικών ενοικίων – Άλλα είπε στους εμπόρους άλλα στον ΣΚΑΪ (vid)

O υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με τη συμμετοχή προέδρων Επιμελητηρίων από διάφορα σημεία της Ελλάδας και εκπροσώπων των κυριότερων επαγγελματικών κλάδων, προανήγγειλε ρύθμιση για το θέμα των εμπορικών ενοικίων, προκειμένου να στηριχθούν επιχειρήσεις και επαγγελματίες από τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας.

«Θα υπάρχει ρύθμιση για τα ενοίκια μέχρι το τέλος του χρόνου. Αυτό θα αποφασιστεί και θα ανακοινωθεί θεσμικά από το υπουργείο Οικονομικών, έτσι ώστε να υπάρχει ταυτόχρονα και το κομμάτι το φορολογικό, που πρέπει να αφορά στους ιδιοκτήτες των ακινήτων, για να μπορεί να είναι δίκαιο. Θα υπάρχει, δηλαδή, ένας επιμερισμός της ζημιάς μεταξύ όλων μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αυτή ακριβώς την δήλωση ήρθε να αναιρέσει λίγες ώρες αργότερα μιλώντας στον Σκάι, αναφέροντας ότι δύσκολα θα ικανοποιηθεί το αίτημα των εμπορικών συλλόγων για μειωμένα ενοίκια μέχρι το τέλος του έτους.

Υποστήριξε μάλιστα πως ένα τέτοιο σενάριο θα μπορούσε να έχει επιπτώσεις ακόμα και στις τιμές των ακινήτων αλλά και των δανείων.

«Το να πας και να κάνεις -40% μέχρι το τέλος του χρόνου οδηγεί σε μεγάλη βλάβη στους ιδιοκτήτες ακινήτων. Μπορεί να επηρεάσει πολύ τις αξίες των ακινήτων και τα δάνεια που είναι συνδεδεμένα πάνω στα ακίνητα. Άρα δεν είναι τόσο απλό για την οικονομία κάτι τέτοιο» σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.