• 28 Σεπτεμβρίου, 2021

Αντιδρούν και στην Γερμανία για το lockkdown στο λιανεμπόριο…

 Αντιδρούν και στην Γερμανία για το lockkdown στο λιανεμπόριο…

Κατά σύμπτωση ένα αντίστοιχο πρόβλημα με το λιανεμπόριο στην Ελλάδα, παρουσιάζεται και στην Γερμανία, έχοντας προκαλέσει αντιδράσεις.

«Νομίζω ότι είναι λάθος να μην λειτουργεί το λιανικό εμπόριο σε ολόκληρη τη Γερμανία, διότι η εξέλιξη των κρουσμάτων στο ομοσπονδιακό κρατίδιο Μεκλεμβούργο-Προπομερανία, για παράδειγμα, είναι πολύ διαφορετική από εκείνη στο κρατίδιο της Σαξονίας. Ο τομέας του λιανικού εμπορίου έχει ήδη υποφέρει πολλά και ασφαλώς θα πρέπει να είναι σε θέση να αναλάβει επιχειρηματική δραστηριότητα τα Χριστούγεννα», τόνισε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Ένωσης Γερμανών Εργοδοτών (BDA) στην οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt».

Λίνα Τόνια: Ελληνίδα η κορυφαία συνθέτρια στον κόσμο!

«Όταν οι πολιτικοί εξετάζουν αυστηρότερα μέτρα, θα πρέπει κυρίως να σκεφτούν το χρονικό διάστημα μετά τη δουλειά, για παράδειγμα τον περαιτέρω περιορισμό των ιδιωτικών συναθροίσεων», συμπλήρωσε.

Συνολικά πάντως, ο νέος επικεφαλής της BDA αξιολογεί θετικά την ασκηθείσα πολιτική για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού: «Η βοήθεια της ομοσπονδιακής και των κυβερνήσεων των κρατιδίων ήταν καλή και σωστή, αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να έχουμε ξανά κέρδη. Και αυτό θα λειτουργήσει μόνο αν δεν υπάρχουν εμπόδια στον δρόμο των επιχειρήσεων. Χρειαζόμαστε επειγόντως ένα μορατόριουμ οικονομικών επιβαρύνσεων. Με υψηλότερους φόρους ή εισφορές θα στραγγαλίσουμε την οικονομία», κατέληξε.