Αντιδράσεις με δημοσίευμα των “Νέων”: “Κυριαρχία της ΝΔ στην Κρήτη” μέσω δημοσκόπησης προ δύο μηνών

 Αντιδράσεις με δημοσίευμα των “Νέων”: “Κυριαρχία της ΝΔ στην Κρήτη” μέσω δημοσκόπησης προ δύο μηνών

Αίσθηση αλλά και αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δημοσίευση – και μάλιστα πρωτοσέλιδη – στα Νέα δημοσκόπησης, η οποία διεξήχθη πριν από δυο μήνες και  δημοσιεύτηκε στα «Παραπολιτικά» του Γιάννη Κουρτάκη.

Η εφημερίδα επικαλείται τα στοιχεία της δημοσκόπησης, η οποία επικεντρώνεται στην Κρήτη, υποστηρίζοντας πως η ΝΔ «κάνει τη μεγάλη ανατροπή» και περνάει πρώτη στους τρεις από τους τέσσερις νομούς.

«Μία επικράτηση στην Κρήτη και η πρωτοκαθεδρία σε ορισμένους, έστω, νομούς επιβεβαιώνει μια εικόνα πολιτική κυριαρχίας που θα εκπέμψει πανελλαδικά μηνύματα» σημειώνει η εφημερίδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πουθενά στο κείμενο δεν αναφέρεται πως πρόκειται για παλαιότερη δημοσκόπηση. Μόνο εφόσον κάποιος ρίξει μια ματιά  στα μικρά γράμματα κάτω από το σχετικό διάγραμμα του πρωτοσέλιδου διαπιστώνει την ημερομηνία ολοκλήρωσης της δημοσίευσης (Ιούνιος 2022).

Νάσος Ηλιόπουλος: Λίγη ντροπή, σας βλέπουμε…

«Τα Νέα σήμερα κατάφεραν να σπάσουν όλα τα κοντέρ γραφικότητας στην προπαγάνδα. Παρουσιάζουν σήμερα, 29 Ιουλίου, έρευνα της GPO που ολοκληρώθηκε πριν από δύο μήνες – από τις 25 Μαΐου ως τη 1η Ιουνίου – και έχει ήδη δημοσιευθεί στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» από τις 4 Ιουνίου. Προτείνουμε να την επαναφέρουν και μετά τη ΔΕΘ του κ. Μητσοτάκη» σχολιάζει ο Νάσος Ηλιόπουλος και τονίζει: «Λίγη ντροπή, σας βλέπουμε…».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τονίζει ότι «εάν δεν ήταν τόσο γελοία όλη αυτή η απέλπιδα προσπάθεια να πείσουν πως ο κ. Μητσοτάκης δεν καταρρέει, θα μπορούσε κανείς να μπει σε συζήτηση για την αξιοπιστία της δημοσκόπησης. Αλλά δεν αξίζει, καρφώνονται από μόνοι τους».

Θεόκριτος Αργυριάδης