• 28 Ιουλίου, 2021

“Άνθρακες” τα καλά νέα Ερντογάν στα Κατεχόμενα: Υποσχέθηκε “προεδρικό μέγαρο” και κήπο του έθνους – Ούτε λέξη για τα Βαρώσια

 “Άνθρακες” τα καλά νέα Ερντογάν στα Κατεχόμενα: Υποσχέθηκε “προεδρικό μέγαρο” και κήπο του έθνους – Ούτε λέξη για τα Βαρώσια

Κατώτερες του κλίματος που ο ίδιος είχε δημιουργήσει όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν οι ανακοινώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τη «βουλή» στα κατεχόμενα της Κύπρου.

Η κατασκευή «προεδρικού μεγάρου» και κτιρίου «εθνοσυνέλευσης» στην κατεχόμενη Κύπρο, καθώς και ένος πάρκου – κήπο του έθνους, όπως το χαρακτήρισε- ήταν τα πολυαναμενόμενα «χαρμόσυνα νέα» που είχε να ανακοινώσει ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στην «βουλή» του κατοχικού καθεστώτος.

Σε μία ομιλία που είχε αρκετές εθνικιστικές κορώνες και ηρωικές αναφορές για την επέτειο της εισβολής, ο Τούρκος πρόεδρος άφησε αιχμές κατά τις ΗΠΑ, λέγοντας ότι ορισμένοι στις Ηνωμένες Πολιτείες ενοχλούνται από της ενότητα της Τουρκίας με τους Τουρκοκυπρίους. «Ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί και θα τους ξεμπροστιάσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι θα κάνει σχετικές αποκαλύψεις στην ομιλία του αύριο, Τρίτη.
Ο κ. Ερντογάν επανέλαβε τις πάγιες τουρκικές θέσεις, κατηγορώντας την ελληνοκυπριακή πλευρά ότι δεν επιθυμεί τη λύση του Κυπριακού. «Δεν πρόκεται να χάσουμε άλλα πενήντα χρόνια» ανέφερε χαρακτηριστικά και προσέθεσε ότι η λύση πλέον βρίσκεται στα δύο κράτη και την «κυρίαρχη ισότητα» των δύο πλευρών.

Αναφέρθηκε επίσης στις έρευνες υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο, ισχυριζόμενος ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά απέρριψε όλες τις προτάσεις της Τουρκίας για δίκαιη διανομή του φυσικού πλούτου. της περιοχής.

Μαζί με τον Τούρκο Πρόεδρο έφθασαν στα κατεχόμενα ο Πρόεδρος της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, ο Υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού, ο πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης, ο Πρόεδρος του Κόμματος Μεγάλης Ενότητας, ο Πρόεδρος του Κόμματος Δημοκρατικής Αριστεράς, οι 3 Αντιπρόεδροι του ΑΚΡ, ο αρχηγός του τουρκικού ΓΕΣ, ο αρχηγός του στρατού ξηράς, του ναυτικού και της αεροπορίας, πολλοί Βουλευτές και άλλοι.