• 4 Δεκεμβρίου, 2020

Αντεπίθεση εισαγγελέως στη δίκη της Χρυσής Αυγής: Μιλήσατε με έντονο ύφος, είπε στην πρόεδρο – Επέμεινε στις αναστολές, δικαιολόγησε Μιχαλολιάκο, Λαγό

 Αντεπίθεση εισαγγελέως στη δίκη της Χρυσής Αυγής: Μιλήσατε με έντονο ύφος, είπε στην πρόεδρο – Επέμεινε στις αναστολές, δικαιολόγησε Μιχαλολιάκο, Λαγό

Στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης η αναφορά της εισαγγελέως ότι «οι κατηγορούμενοι δεν έχουν παραβιάσει περιοριστικούς όρους». Η Αδαμαντία Οικονόμου προσκόμισε το βούλευμα 1184/21-7-2015 με το οποίο διατασσόταν η προφυλάκιση του Ιωάννη Λαγού για παραβίαση περιοριστικών όρων.

Η εισαγγελέας της έδρας, η οποία χαρακτήρισε «έντονο το ύφος» με το οποίο της απευθύνθηκε χθες η πρόεδρος και επανέλαβε γιατί πρότεινε αναστολή έκτισης της ποινής όλων των χρυσαυγιτών, πλην του Ρουπακιά, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Επανέλαβε ότι έχουν γνωστή διαμονή, δεν είναι ύποπτοι φυγής, θα υποστούν ανεπανόρθωτη βλάβη και άλλα.

«Επειδή αναφερθήκατε στον Νικόλαο Μιχαλολιάκο, που καταδικάστηκε σε ηλικία 22 ετών, η πράξη αφορά κατοχή εκρηκτικών πυροτεχνημάτων για την οποία του επιβλήθηκε ποινή έντεκα μηνών. Και όχι για έκρηξη όπως ανέφεραν σε ΜΜΕ συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής χρησιμοποιώντας ανοίκειες προς το πρόσωπό μου φράσεις», πρόσθεσε η εισαγγελέας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επίθεση Λαγού με… ειρωνείες στην έδρα – Ευχαριστώ που με βοηθάτε να δικαιωθώ – Ο έντονος διάλογος με τον συνήγορο του

Πρωτοφανής τροπή στη δίκη της Χρυσής Αυγής: Η εισαγγελέας απαντά στο “άδειασμα” της προέδρου της έδρας

Ανατροπή: Η Μ. Λεπενιώτη αμφισβήτησε το σκεπτικό της εισαγγελέως για τις αναστολές στους εγκληματίες της Χρυσής Αυγής

Εικόνες-ΣΟΚ: Αστυνομικοί με ναζιστικά σύμβολα στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Αδαμαντία Οικονόμου: Ποια είναι η εισαγγελέας που… αθώωσε τη Χρυσή Αυγή και εξακολουθεί να προκαλεί αναστάτωση

Για την παραβίαση των περιοριστικών όρων από τον Ι. Λαγό η εισαγγελέας υποστήριξε ότι μετά το βούλευμα του 2015 ακολούθησε νέο βούλευμα το 2019 ήρε τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και του επέτρεψε να ταξιδεύει στο εξωτερικό.

«Εν όψει των ανωτέρω είναι προφανές ότι ο κατηγορούμενος δεν παραβίασε εκ προθέσεως τους περιοριστικούς όρους και από το 2015 τους τηρεί ανελλιπώς», είπε επίσης και ρώτησε το δικαστήριο: «Συνεπώς σε ποια παραπλάνηση προέβη το δικαστήριο εκ μέρους της εισαγγελέως της έδρας;»