• 22 Ιανουαρίου, 2022

΄Ανοιξε ο δρόμος για τις πανελλαδικές του 2022

 ΄Ανοιξε ο δρόμος για τις πανελλαδικές του 2022

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2022 για τους τελειόφοιτους και θα διαρκέσουν μέχρι 13 Δεκεμβρίου.  

Οι υποψήφιοι μπορούν να δηλώσουν ηλεκτρονικά στο σχολείο τους κατόπιν ενημέρωσης από τους διευθυντές των σχολείων, ενώ οι υποψήφιοι απόφοιτοι μπορούν να κλείνουν ραντεβού στο σχολείο και να προσέρχονται με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικού rapid test (48ώρου) έχοντας μαζί τους φωτοαντίγραφο του απολυτηρίου τους και ταυτότητα ή διαβατήριο. 

Εισαγωγή χωρίς εξετάσεις

Οι υποψήφιοι για το 10%  των θέσεων (χωρίς νέα εξέταση)  μπορούν  να είναι μόνο όσοι εξετάστηκαν πανελλαδικά το 2020 ή το 2021 και δεν θα υποβάλουν τώρα την Αίτηση-Δήλωση, αλλά απευθείας μηχανογραφικό δελτίο. 

Παράλληλα, όσοι από τους υποψηφίους εμπίπτουν στην ειδική κατηγορία των υποψηφίων-πασχόντων από σοβαρές παθήσεις (για εισαγωγή στο 5% των θέσεων εισακτέων χωρίς εξετάσεις), πρέπει μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου να απευθυνθούν  σε κάποια από τις 14 αρμόδιες επταμελείς επιτροπές των νοσοκομείων, για να αποκτήσουν πιστοποιητικό της πάθησής τους.