• 4 Δεκεμβρίου, 2020

Άνοιξαν οι ουρανοί στο Ηράκλειο – Ποτάμια οι δρόμοι, συναγερμός στις αρχές

 Άνοιξαν οι ουρανοί στο Ηράκλειο – Ποτάμια οι δρόμοι, συναγερμός στις αρχές

Λίγα λεπτά δυνατής βροχής ήταν αρκετά για να μετατραπούν πολλοί δρόμοι του Ηρακλείου σε ποτάμια, το βράδυ της Δευτέρας καθώς το νέο κύμα της κακοκαιρίας βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σε συμφωνία με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που δόθηκαν σε προηγούμενες ανακοινώσεις τοπικά έντονες βροχοπτώσεις και σποραδικές καταιγίδες εκδηλώνονται στην Κρήτη από τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας 09/11.

Η έντονη βροχόπτωση ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας στο Ηράκλειο, και έθεσε σε επιφυλακή την Πολιτική Προστασία.

Η Τροχαία βρέθηκε επί ποδός κλείνοντας της Ιρλανδικές διαβάσεις ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα και να κινδυνεύσουν ζωές.

Σύμφωνα με ενημέρωση η Πυροσβεστική Υπηρεσία μέχρι τα μεσάνυχτα δεν υπήρξαν κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από σπίτια, ωστόσο οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας βρίσκονται σε επιφυλακή.

Μάλιστα η Πολιτική Προστασία καλεί τους πολίτες σε ολόκληρη την Κρήτη να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις παρακάτω βασικές οδηγίες:

  • Αποφύγετε κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθείτε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.
  • Μην διασχίζετε για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζή ή με όχημα, εάν βρεθείτε στη θέση αυτή. Για κανένα λόγο.
  • Σε κάθε περίπτωση, παρακολουθείτε τις σχετικές ανακοινώσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών.
  • Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ.