Ανοιγμα των Λυκείων 12 Απριλίου σε όλη τη χώρα εισηγείται η επιτροπή λοιμωξιολόγων

 Ανοιγμα των Λυκείων 12 Απριλίου σε όλη τη χώρα εισηγείται η επιτροπή λοιμωξιολόγων

Στο άνοιγμα σχολείων και συγκεκριμένα των Λυκείων στις 12 Απριλίου εισηγείται η επιτροπή των λοιμωξιολόγων που συνεδριάζει από τις 10:00.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, οι ειδικοί – παρά τις διαφωνίες που υπήρξαν στην επιτροπή ακόμη και από τον επικεφαλής της Επιτροπής, Σωτήρη Τσιόδρα- δέχθηκαν την πρόταση της κυβέρνησης να ανοίξουν όλα τα Λύκεια σε όλη τη χώρα, ακόμη και στις κατακόκκινες περιοχές (Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη).

Οι ίδιες πληροφορίες τονίζουν ότι υπήρξαν τουλάχιστον επτά μέλη της επιτροπής, μεταξύ αυτών και ο επικεφαλής, Σωτήρης Τσιόδρας, που τάχθηκαν ξεκάθαρα κατά του ανοίγματος σχολείων των τριών τάξεων του Λυκείου και ειδικά στις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου.

Οπως περιγράφουν πηγές του ethnos.gr, οι επτά ειδικοί έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου ότι αυτό θα αποτελέσει άλλη μία σπίθα για την περαιτέρω διασπορά του κορονοϊού στη χώρα. Τελικά, όμως, οι ειδικοί ψήφισαν αυτό που είχε προαναγγείλει και η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν όλες οι τάξεις των Λυκείων από τις 12 Απριλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μετακίνηση το Πάσχα μεταξύ περιοχών με ίδιο επιδημιολογικό φορτίο – Ανοίγουν τα σχολεία

Χρήστος Σταθόπουλος