• 29 Ιανουαρίου, 2022

Άνοιγμα αγοράς σε δυο διαφορετικές γεωγραφικές ταχύτητες στο τραπέζι της κυβέρνησης – Μεγάλη κινητικότητα στην ηλεκτρονική αγορά

 Άνοιγμα αγοράς σε δυο διαφορετικές γεωγραφικές ταχύτητες στο τραπέζι της κυβέρνησης – Μεγάλη κινητικότητα στην ηλεκτρονική αγορά

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και οι καταναλωτές που δεν μπορούν να κάνουν τα ψώνια τους με φυσική παρουσία στα καταστήματα λόγω του lockdown επιδίδονται σε ηλεκτρονικές αγορές.

Το γεγονός επιβεβαίωσε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης   σε συνέντευξή του σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6».

Ο γενικός γραμματέας σημείωσε ότι τον Απρίλιο οι περισσότερες αγορές αφορούσαν σε τεχνολογικά είδη, ενώ πλέον οι καταναλωτές αγοράζουν προϊόντα για οικιακή χρήση.

Για την άρση του lockdown, επισήμανε  ότι είναι νωρίς και όλα εξαρτώνται από τις εισηγήσεις των ειδικών.

Δεν απέκλεισε όμως το ενδεχόμενο, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, να υπάρξουν δυο διαφορετικές γεωγραφικές ταχύτητες για το άνοιγμα της αγοράς. Αλλά, όπως είπε, προς το παρόν, πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι στην τήρηση των μέτρων.

Σοβαρές ρωγμές στο “αφήγημα”, από τη μια, απουσία συνολικού σχεδίου, από την άλλη…

Στο μεταξύ, δεν απέρριψε το ενδεχόμενο να υπάρξει ένας συγκεκριμένος τρόπος για τη μετακίνηση των πολιτών, στα πρότυπα του 13033.

«Υπάρχουν διάφοροι τεχνικοί παράμετροι που εξετάζουμε, αλλά δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Για τα Χριστούγεννα, υπογράμμισε αυτό που ήδη είναι γνωστό, ότι φέτος θα εορταστούν διαφορετικά χωρίς μετακινήσεις και μεγάλες συγκεντρώσεις σε σπίτια, καθώς όλοι αγωνιζόμαστε, όπως είπε, να μειωθούν τα κρούσματα και να βγούμε από αυτή την κατάσταση. Επισήμανε, ότι χρειάζεται ψυχραιμία και όταν έρθει η ώρα θα γίνουν οι ανακοινώσεις από την κεντρική διαχείριση.