• 16 Μαΐου, 2021

Ανοίγει το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη (μόνο με click away) και Αχαϊα – Κλειστά παραμένουν τα καταστήματα στην Κοζάνη

 Ανοίγει το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη (μόνο με click away) και Αχαϊα – Κλειστά παραμένουν τα καταστήματα στην Κοζάνη

Τις αλλαγές στα μέτρα του lockdown και την επιδημιολογική κατάσταση ανά περιοχή ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, μετά και τις εισηγήσεις των ειδικών, οι οποίοι συνεδρίασαν νωρίτερα. Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε το άνοιγμα του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα 12 Απριλίου στην Αχαΐα (με click inside και click away) και στη Θεσσαλονίκη (μόνο με click away), ενώ κλειστά θα παραμείνουν τα καταστήματα στην Κοζάνη, όπου η επιδημιολογική κατάσταση εξακολουθεί να είναι πολύ επιβαρημένη.

Ακόμα, όπως ανακοίνωσε, από Δευτέρα, 12 Απριλίου επαναλειτουργούν τα καταστήματα ΟΠΑΠ, με εξαίρεση το ΟΠΑΠ play και τα τυχερά παιχνίδια με κερματοδέκτη.

Το λιανεμπόριο συνεχίζει τη λειτουργία του αλλά αλλάζει το όριο ατόμων στα καταστήματα, καθώς αίρεται το πλαφόν των 20 ατόμων και πλέον η αναλογία έχει ως εξής:

Για επιφάνειες καταστημάτων έως 500 τετραγωνικά, 1 άτομο ανά 25 τετραγωνικά
Για επιφάνειες άνω των 500 τετραγωνικών, για κάθε 100 τετραγωνικά πλέον των 500, επιτρέπεται ένας πελάτης.

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης δήλωσε από την πλευρά του:

«Στην Ευρώπη η πανδημία έδειξε τάσεις συρρίκνωσης. Έχουν καταγραφεί πάνω από 40 εκατ. διαγνώσεις.

Στην Ελλάδα, ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων αυξήθηκε σε μικρό βαθμό, σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα. Η πίεση στο σύστημα Υγείας ωστόσο αυξήθηκε. Κάποιες ημέρες είχαμε ακόμη και 600 εισαγωγές.

Η επιβάρυνση της επιδημιολογικής κατάστασης την τελευταία εβδομάδα στην Αθήνα ήταν 7% και στη Θεσσαλονίκη 8%, αλλά δείχνει να τείνει σε επιβράδυνση».

Σε ερώτηση για το Πάσχα, ο κ. Μαγιορκίνης δήλωσε ότι το θέμα έχει απασχολήσει την Επιτροπή, αλλά ακόμη είναι νωρίς για να εκτιμηθεί η κατάσταση, προσθέτοντας ότι προτεραιότητα αποτελεί πάντα η υγεία.