• 19 Ιουνίου, 2021

Ανοιχτή πολιτική σύγκρουση για κρίσιμα θέματα Κοινωνίας – Οικονομίας

 Ανοιχτή πολιτική σύγκρουση για κρίσιμα θέματα Κοινωνίας – Οικονομίας

Με αφετηρία την εκδήλωση την Πέμπτη 27 Μαΐου στο Ζάππειο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιχειρήσει να ανοίξει την πολιτική περπατησιά της Κυβέρνησης και να απαντήσει στη νέα συμφωνία για την Κοινωνία και την Οικονομία, που παρουσίασε προ ημερών ο Αλέξης Τσίπρας.

Της Στεφανίας Μουρελάτου

Η σύγκριση και αντιπαράθεση στο ιδεολογικό πεδίο αποδεικνύεται ότι είναι επιλογή και των δυο πολιτικών αρχηγών.

  • Στενοί συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη σημειώνουν ότι «η ΝΔ εκλέχτηκε με την εντολή να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις και να εκσυγχρονίσει το κράτος ώστε να αλλάξει η καθημερινότητα των πολιτών».

Δεν παραγνωρίζουν, δε, ότι μετά από δυο χρόνια διακυβέρνησης οι πολίτες δεν κρίνουν μόνο συγκρίνοντας με το αποτύπωμα της προηγούμενης κυβέρνησης  του ΣΥΡΙΖΑ, που ούτως ή άλλως καταψήφισαν, αλλά θα μετρήσουν την κυβέρνηση κυρίως ως προς τα πεπραγμένα της. Σε αυτό το πλαίσιο αναμένεται το επόμενο διάστημα να τονιστούν το μεταρρυθμιστικό προφίλ του Πρωθυπουργού, ελαφρύνσεις προς την μεσαία τάξη και η αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας χάρις τα ευρωπαϊκά κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης.

Την Πέμπτη συμπληρώνονται 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην Ε.Ε και προγραμματίζεται μεγάλη εκδήλωση στο Ζάππειο με την παρουσία του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ και του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι. Με μαγνητοσκοπημένο μήνυμα θα χαιρετήσει την εκδήλωση η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

  • Ο Πρωθυπουργός θα σκιαγραφήσει σύμφωνα με πληροφορίες «την Ελλάδα που αλλάζει, ανταποκρίνεται στις προκλήσεις και στις κρίσεις και χαίρει του σεβασμού των Ευρωπαίων εταίρων της».

Από το επόμενο Σαββατοκύριακο αναμένονται και εξορμήσεις στην περιφέρεια. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Μαξίμου, πρώτος σταθμός θα είναι η Κρήτη και ακολουθεί η Αστυπάλαια. Στην γενέτειρα του ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα δώσει έμφαση στα έργα υποδομής με αιχμή τον Βόρειο Οδικό Άξονα και στο νησί των Δωδεκανήσων εξ αφορμής της επένδυσης της VW, θα προβάλει την χώρα ως προορισμό επενδύσεων.

Απέναντι στο αίτημα του Αλέξη Τσίπρα να ανοίξει η Βουλή , το Μέγαρο Μαξίμου απαντά ότι «η επάνοδος στην πλήρη λειτουργία της Ολομέλειας είναι προφανές ότι θα γίνει βήμα- βήμα» και εξοβελίζει στην διάσταση του εντυπωσιασμού τις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «θάβονται» οι εσωκομματικές αντιδράσεις από βουλευτές της ΝΔ λόγω των περιορισμών στην δια ζώσης λειτουργία  του Κοινοβουλίου.