• 12 Απριλίου, 2021

Aνησυχητική η αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία παρά το lockdown – Αριθμός ρεκόρ την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου

 Aνησυχητική η αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία παρά το lockdown – Αριθμός ρεκόρ την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου

Τα στοιχεία για την εισαγωγή των ασθενών σε νοσοκομεία λόγω κοροναϊού δείχνουν ότι ο Μάρτιος ξεκίνησε με μια σκληρή πραγματικότητα.

Μόνο την πρώτη βδομάδα του μήνα έγιναν 2.572 εισαγωγές.

Πιο συγκεκριμένα, την 1η Μαρτίου 289 εισαγωγές, στις 2 Μαρτίου 394 εισαγωγές, στις 3 Μαρτίου 365 εισαγωγές, στις 4 Μαρτίου 402 εισαγωγές, στις 5 Μαρτίου 356 εισαγωγές, στις 6 Μαρτίου 429 εισαγωγές και στις 7 Μαρτίου 337 εισαγωγές.

Ο μέσος όρος των ημερών από 1-7/3 ήταν 367 εισαγωγές την ημέρα ενώ την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα, την τελευταία του Φεβρουαρίου ήταν 292 οι εισαγωγές. 

Σημειώνεται ότι σήμερα ανακοινώθηκαν 1165 κρούσματα, 39 νέοι θάνατοι και 477 διασωληνωμένοι.

Αστυνομική εισβολή λόγω…συνωστισμού στο άλσος της Ν. Σμύρνης την ώρα που έπαιζαν παιδιά- Βίντεο με αστυνομικούς να χτυπούν νεαρούς!

«Η Αττική κινδυνεύει να γίνει Μπέργκαμο»

«Μετά από πέντε μήνες αποτυχημένου λοκντάουν, η πανδημία βρίσκεται εκτός ελέγχου. Χωρίς σαφή εικόνα της διασποράς στην κοινότητα, τα κρούσματα ανεβαίνουν μαζί με τον αριθμό των διασωληνωμένων και των ανθρώπινων απωλειών», τονίζει σε σημερινή ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Όπως σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση «τα νοσοκομεία της Αττικής είναι στο κόκκινο, ενώ κάθε μέρα μεγαλώνει η λίστα αναμονής συμπολιτών μας για ΜΕΘ».

«Ακόμα και τώρα, η κυβέρνηση αρνείται να επιτάξει τις ιδιωτικές κλινικές που παραμένουν covid free, την ώρα που ακυρώνονται εκατοντάδες χειρουργεία για άλλες νόσους με κίνδυνο για τη ζωή των ασθενών», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και καταλήγει: «Η Αττική κινδυνεύει να γίνει Μπέργκαμο με υπογραφή του κ. Μητσοτάκη».

«Ο κινδυνολογικός λαϊκισμός υπονομεύει την εθνική προσπάθεια»

Από το γραφείο Τύπου του υπουργείου Υγείας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Είναι η πολλοστή φορά σε αυτό το χρόνο πανδημίας Covid-19, που ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται ότι: ‘θα γίνουμε Μπέργκαμο’. Το γεγονός ότι δεν γινόμαστε, αντί να τον ικανοποιεί προφανώς τον απογοητεύει. Σε κάθε περίπτωση, η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας, όπως έκαναν όλο αυτό το διάστημα, παίρνουν τις σωστές αποφάσεις, στο σωστό χρόνο, με ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο σχέδιο και με μόνο γνώμονα την υγεία των συμπολιτών μας. Την ώρα που δίνουμε όλοι μαζί ενωμένοι τη μάχη, ο κινδυνολογικός λαϊκισμός υπονομεύει την εθνική προσπάθεια».