• 28 Νοεμβρίου, 2021

Ανησυχία της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου για την “παρακολούθηση δημοσιογράφων από την ΕΥΠ”

 Ανησυχία της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου για την “παρακολούθηση δημοσιογράφων από την ΕΥΠ”

H Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου Ελλάδος, σε ανακοίνωσή της τονίζει: «Με ιδιαίτερη ανησυχία διαπιστώσαμε την παρακολούθηση δημοσιογράφων από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Ελλάδος, ΕΥΠ». 

H Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου Ελλάδος, σε ανακοίνωσή της τονίζει: «Με ιδιαίτερη ανησυχία διαπιστώσαμε την παρακολούθηση δημοσιογράφων από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Ελλάδος, ΕΥΠ». Σημειώνει επίσης: «Πρόσφατο ρεπορτάζ της εφημερίδας ΕφΣυν https://www.efsyn.gr/themata/thema-tis-efsyn/319063_polites-se-kathestos-parakoloythisis-apo-tin-eyp, που δεν έχει διαψευστεί, αποκάλυψε απόρρητα διαβιβαστικά έγγραφα της ΕΥΠ, ένα εκ των οποίων αφορούσε εντολή παρακολούθησης του συναδέλφου μας Σταύρου Μαλιχούδη».«Σύμφωνα με το δημοσίευμα, παρακολουθούνταν επειδή ερευνούσε μια ιστορία για ένα 12χρονο ανήλικο από τη Συρία, που ζούσε υπό διοικητική κράτηση στην Κω, μαζί με την οικογένειά του.

Η Ε.Α.Ξ.Τ. καταδικάζει απερίφραστα την παρακολούθηση δημοσιογράφων σε μια δημοκρατική χώρα, όπως η Ελλάδα, και την αντιμετώπιση των δημοσιογραφικών ερευνών ως πιθανών απειλών. Αναμένουμε από τις ελληνικές αρχές να δώσουν άμεσες και ικανοποιητικές απαντήσεις για το θέμα», καταλήγει.