“Ανήκω σε ευπαθή ομάδα, ζητώ συγγνώμη” λέει ο δημοσιογράφος που εμβολιάστηκε στην Κέρκυρα

 “Ανήκω σε ευπαθή ομάδα, ζητώ συγγνώμη” λέει ο δημοσιογράφος που εμβολιάστηκε στην Κέρκυρα

Εξηγήσεις για τον εμβολιασμό του στο Κ.Υ. Κέρκυρας έδωσε ο δημοσιογράφος, Διονύσης Μάμαλος, αναφέροντας ότι ανήκει σε ευπαθή ομάδα,αντιμετωπίζει πρόβλημα με το αναπνευστικό και επιδίωξε τον εμβολιασμό του εξαιτίας της επαφής του με πολύ κόσμο λόγω επαγγέλματος.

Επιπλέον ζητά συγγνώμη αν η πράξη του αυτή προσέβαλε ανθρώπους με ιδιαίτερη ευαισθησία λόγω της πίεσης που δημιουργεί η πανδημία.

Κέρκυρα: “Ξηλώθηκε” ο επιστημονικός υπεύθυνος του κέντρου υγείας – Εντολή για ΕΔΕ

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Μάμαλου έχει ως εξής:

«Είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας άρθρο που αναφέρεται στον πρόσφατο εμβολιασμό μου για τον COVID-19. Θέλω να ενημερώσω επ’ αυτού ότι ανήκω σε ευπαθή ομάδα, εξαιτίας σοβαρότατης ασθένειας που είχα περάσει κατά το παρελθόν που έχει δημιουργήσει ευπάθεια στο ευρύτερο αναπνευστικό μου σύστημα, χωρίς στην παρούσα να χρειάζονται περισσότερες λεπτομέρειες, τις οποίες ανά πάσα στιγμή είμαι σε θέση ασφαλώς να παρέχω, ώστε να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία στον οιονδήποτε.

Μετά ταύτα, όντας ευάλωτος υγειονομικά από την COVID 19 και εξαιτίας της εκ του επαγγέλματος μου καθημερινής επαφής με πολύ κόσμο, προέβην στην πράξη του εμβολιασμού μου στην Μονάδα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Κέρκυρας – Κέντρο Υγείας Κέρκυρας (πρώην ΙΚΑ) την 29/1/2021. Παρά ταύτα, επειδή οι εποχές που διανύουμε είναι πρωτοφανείς και είναι εύλογη η ένταση και η νευρικότητα που επικρατεί σε όλη την κοινωνία, λόγω της κατάστασης που βιώνουμε, αν από την πράξη μου αυτή, αισθάνονται προσβεβλημένοι κάποιοι συμπολίτες μου, και δεν τους αρκούν οι εξηγήσεις που τους παρέχω με την παρούσα δήλωση μου, τους ζητώ συγγνώμη».

Στο μεταξύ η Διευθύντρια Γενικής Ιατρικής, Σοφία Μαυροπούλου – Καββαδία, με απόφαση της 6ης ΥΠΕ τοποθετήθηκε στη θέση της επιστημονικά υπευθύνου του Κ.Υ. Κέρκυρας, μετά την απόφαση του Υπουργείου Υγείας να απομακρύνει τον Αλέξανδρο Γαρδικιώτη.

Η αντικατάστασή του συνοδεύθηκε με εντολή διενέργειας ΕΔΕ, προκειμένου να διαπιστωθεί ο λόγος για τον οποίο εμβολιάστηκε πολίτης ο οποίος δεν ανήκε στις ομάδες εμβολιασμού.

Μανώλης Δράκος