Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Μεγαλόπολη – Διακόπηκε η κυκλοφορία στον κόμβο Λεύκτρου – Σπάρτης

 Ανεξέλεγκτη η  φωτιά στην Μεγαλόπολη – Διακόπηκε η κυκλοφορία στον κόμβο Λεύκτρου – Σπάρτης

Φώτο Αρχείου

Δύσκολη νύχτα, τόσο για τους κατοίκους της Πεντέλης και των γύρω περιοχών, όσο και για τους κατοίκους σε άλλες περιοχές της χώρας.

Έκτακτα κυκλοφορικά μέτρα έλαβε η αστυνομία στον νέο αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας στον κόμβο Λεύκτρου – Σπάρτης, λόγω της φωτιάς στην περιοχή Ρούτσι, του δήμου Μεγαλόπολης, στην Αρκαδία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, έχει διακοπεί, για λόγους ασφαλείας, η κίνηση των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στον κόμβο Λεύκτρου -Σπάρτης.

Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων για Σπάρτη θα πραγματοποιείται από τις παλαιές εθνικές οδούς Τρίπολης – Σπάρτης και Καλαμάτας -Σπάρτης.

Όσον αφορά το μέτωπο της φωτιάς, εξακολουθεί να καίει δασική έκταση, ενώ οι ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να την περιορίσουν, ώστε να μην επεκταθεί σε γειτονικές δασικές εκτάσεις.

Στη Μεγαλόπολη, επιχειρούν 75 πυροσβέστες, με τρεις ομάδες ομάδες και 18 οχήματα και αναμένεται τις επόμενες ώρες να ενισχυθούν με νέες δυνάμεις .

Αμαλιάδα: Κατασβέσθη η φωτιά στην περιοχή Μαρκόπουλο

Κατασβέσθη, σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά που εκδηλώθηκε τις απογευματινές ώρες σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Μαρκόπουλο, του δήμου Πηνειού, στην Ηλεία.

Στο σημείο επιχείρησαν για περισσότερες από έξι ώρες 30 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, ενώ δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα πραγματοποίησαν συνεχείς ρίψεις νερού.

Αυτή τη στιγμή, με ανησυχία αντιμετωπίζονται τα πύρινα μέτωπα σε Λακωνία, και Φθιώτιδα.

Στη Μάνη, ειδικότερα, επιχειρούν 65 πυροσβέστες με πέντε ομάδες πεζοπόρου και εννέα οχήματα.

Στην Ελάτεια Φθιώτιδας επιχειρούν 36 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρο και 13 οχήματα.

Όθων Παπαδάκης