Ανεμβολίαστοι ή χωρίς την τρίτη δόση το 93,4% των θανάτων στην χώρα μας-170.000 τα ενεργά κρούσματα

 Ανεμβολίαστοι ή χωρίς την τρίτη δόση το 93,4% των θανάτων στην χώρα μας-170.000 τα ενεργά κρούσματα

Η καθηγήτρια Παιδικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου αναφέρθηκε στην πορεία της πανδημίας στη χώρα κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των συντακτών Υγείας.

Αρχικά η κ. Παπαευαγγέλου ανέφερε ότι περίπου 170.000 άνθρωποι θεωρούνται ενεργά κρούσματα σήμερα. Όπως είπε, τα κρούσματα είναι ψηλά και σταθερά αλλά τα νοσοκομεία πιέζονται. Πρέπει σημείωσε για ένα διάστημα ακόμα να είμαστε προσεκτικοί. Οι άνθρωποι που καταλήγουν είναι ανεμβολίαστοι ή όσοι δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση.

Η αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα σε Κρήτη και Αχαΐα όπως και των κρουσμάτων σε Μύκονο και Θήρα συνεχίζουν να προβληματίζουν.

Η κ. Παπαευαγγέλου στη συνέχεια είπε ότι το επιδημιολογικό φορτίο είναι υψηλό με τον αριθμό των κρουσμάτων να έχει μειωθεί κατά 35%


Το ΕΣΥ συνεχίζεται να πιέζεται καθώς η πληρότητα φτάνει στο 63% στις απλές κλίνες και 88% σε ΜΕΘ κοροναϊού στην επικράτεια.

To 93,4% των θανάτων τις τελευταίες 15 ημέρες αφορούν ανεμβολίαστους ή μη πλήρως εμβολιασμένους

«Τα κρούσματα είναι σταθερά αλλά ψηλά και τα νοσοκομεία πιέζονται», ανέφερε η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα στην ενημέρωση για τον κοροναϊό από το Υπουργείο Υγείας.

Αφού αναφέρθηκε στα σημερινά στοιχεία για τα κρούσματα και τις διασωληνώσεις στην χώρα μας, η ίδια τόνισε ότι οι άνθρωποι που κινδυνεύουν, που διασωληνώνονται και καταλήγουν είναι αυτοί που δεν έχουν εμβολιαστεί και δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση σημειώνοντας την ανάγκη εμβολιασμού και με τις τρεις δόσεις.

Παράλληλα, επισήμανε την σημασία της τήρησης των μέτρων προστασίας κατά του κοροναιού. «Πρέπει να είμαστε προσεχτικοί, να φοράμε τις μάσκες, να κρατάμε τις αποστάσεις» δήλωσε χαρακτηριστικά.

admin_e4p2sd6v