• 31 Ιουλίου, 2021

Ανεμελιά Αυταρχισμός Ανευθυνότητα – Ομαδικά πυρά αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση για την επιστροφή της πανδημίας

 Ανεμελιά Αυταρχισμός Ανευθυνότητα – Ομαδικά πυρά αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση για την επιστροφή της πανδημίας


Τα ήξεις αφίξεις στο θέμα της χρήσης μάσκας μεταξύ υπουργών και επιτροπής λοιμωξιολόγων σε συνδυασμό με τις κυβερνητικές παλινωδίες για το τείχος ανοσίας και τις απειλές πυροδοτούν σύμφωνα με την αντιπολίτευση ένα εκρηκτικό κλίμα στην κοινωνία και φουντώνουν τη δυσπιστία των πολιτών.

Του Σωτήρη Μπολάκη

Ο έλεγχος έχει χαθεί και πάλι σημειώνουν στελέχη της αντιπολίτευσης αναφορικά με τις διαδοχικές δηλώσεις αλλά και τις κυβερνητικές διαρροές για  το ποιοι βρίσκονται πίσω από τις εστίες αρνητών και σκεπτικιστών.

«Το μόνο που έχει μείνει στον κ. Μητσοτάκη, αφού τα έκανε μπάχαλο, είναι ο διχασμός και να ρίχνει το φταίξιμο στους πολίτες» ήταν το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ παίρνοντας τη σκυτάλη από τον μέχρι χθες μετριοπαθή της Κουμουνδούρου Ανδρέα Ξανθό ο οποίος για πρώτη φορά από την έξαρση της πανδημίας επιτέθηκε προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη την περασμένη Κυριακή. Το υγειονομικό σαμποτάζ που καταλόγισε στην αξιωματική αντιπολίτευση ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Ένα 24ωρο όμως μετά τη δήλωση αυτή του πρωθυπουργού ήρθαν οι ίδιοι οι επιστήμονες της επιτροπής να τον αδειάσουν ξεκαθαρίζοντας ότι δε εισηγήθηκαν ποτέ να βγει η μάσκα, όταν υπουργοί όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης ή Άκης Σκέρτσος διέψευδαν ακόμη και τον ίδιο τον κ. Σύψα δημοσίως ή χρέωναν στους δημοσιογράφους παρερμηνεία των δηλώσεών τους.

Γυρίζουν την πλάτη στους Covid free χώρους – Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία για την επιλογή των επιχειρηματιών

Το δεύτερο χτύπημα για τους πολίτες ήρθε όταν ο Υπουργός Υγείας έριξε αυθαιρέτως το πήχη για την επίτευξη του τείχους ανοσίας μέσω των εμβολιασμών στο 70% του ενήλικου πληθυσμού, όταν μέχρι τώρα ο στόχος ήταν συνολικά στον πληθυσμό.

Πατέντα

Η αποκάλυψη για συνομιλίες φαρμακευτικών ομίλων για την παραγωγή εμβολίου για τον κορωνοϊό και στην Ελλάδα κορύφωσαν την εικόνα «ανεμελιάς» που χρεώνει στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος άδραξε την ευκαιρία για να επιτεθεί προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος όπως σημείωναν με δελτίο τύπου από την Κουμουνδούρου στη Βουλή μιλούσε χλευαστικά προς τον Αλέξη Τσίπρα για εμβολιόδεντρα.

Το θέμα ωστόσο της καθυστέρησης των εμβολιασμών δεν μπορεί να προσπερνιέται και από το γεγονός ότι οι καθυστερήσεις στις παραδόσεις των εμβολίων έχουν και τη σφραγίδα της ΕΕ και των ίδιων των εταιρειών σημειώνει το ΚΚΕ με τον Περισσό να ανοίγει και αυτός πυρ για το γεγονός ότι στο όνομα της αγοράς του φαρμάκου ούτε οι πολίτες ενημερώνονται ενδελεχώς για τα εμβόλια αλλά και το σύστημα υγείας παραμένει αθωράκιστο και με σημαντικότατες ελλείψεις. Και αυτά είναι όπως σημειώνουν είναι που με ευθύνη της κυβέρνησης αφήνουν ανοιχτό παράθυρο στον ανορθολογισμό.  

Ευθύνες και επικοινωνία

Τις ευθύνες της κυβέρνηση και προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη καταλογίζει χωρίς περιστροφές και η Χαριλάου Τρικούπη.

Από το ΚΙΝΑΛ σημειώνουν ότι η κυβέρνηση επαναπαύεται στην μιντιακή ασφάλεια της επικοινωνίας της και πιστέυει ότι δεν θα γίνονται αντιληπτές οι ευθύνες της για το μπάχαλο στους εμβολλιασμούς και στα μέτρα που λαμβάνει ή δεν λαμβάνει για την αντιμετώπιση του 4ου κύματος.

Την εικόνα διάλυσης συμπληρώνουν και οι βολές που εξαπολύουν στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη για την πλατφόρμα gov.gr οπου ο ΕΟΔΥ φαίνεται να έχει κάνει και πάλι το θαύμα του με τους πολίτες που έχουν νοσήσει να μη μπορούν να εκδώσουν πιστοποιητικό ανάρρωσης.  

Αλλά και το ΜεΡΑ25 τηρεί σκληρή στάση απέναντι στην κυβέρνηση θέτοντας δηκτικά το ερώτημα:

«Υπονομεύετε τον εμβολιαστικό πρόγραμμα από ανικανότητα; Ή μήπως σας βολεύει να ρίξετε το κόστος της δικής σας διαχείρισης-φιάσκο, ιδίως της οικονομίας, στους ανεμβολίαστους;»

Νέοι… εχθροί

Σύσσωμη η αντιπολίτευση πάντως βάλει κατά της κυβέρνησης και για το μοντέλο της καταστολής που επιλέγει κάθε φορά όταν οι επιλογές αποδεικνύονται λάθος και η πανδημία παρά τα σήματα που δίνονται από άλλες χώρες την προσπερνά.

Μετά τις απειλές δηλαδή της κυβέρνησης όπως σημειώνουν προς τους σκεπτικιστές απέναντι στο εμβόλιο, τους επιχειρηματίες που ανρούνται να διαχωρίσουν τον κόσμο με το διχαστικό στίγμα του εμβολιασμένου και του ανεμβολίαστου, σειρά παίρνει η στοχοποίηση συγκεκριμένων ομάδων με την ευθύνη της διασποράς και ως συνήθως το μάρμαρο το πληρώνουν οι νέοι με τις εικόνες από τα κέντρα διασκέδασης να κάνουν το γύρο των δελτίων ειδήσεων ως πρώτη είδηση για τη ραγδαία δοασπορά.