• 29 Ιανουαρίου, 2022

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο δυνατό

 Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο δυνατό

Υπό τους ήχους επευφημιών των φίλων του Κινήματος Αλλαγής και με το σύνθημα: “Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο δυνατό”, υποδέχθηκαν στην Χαριλάου Τρικούπη του Νίκο Ανδρουλάκη φίλοι και μέλη του κινήματος.

Κατόπιν ο νέος Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ – του οποίου το όνομα πρόκειται να αλλάξει όπως έχει δεσμευτεί-, προέβη σε δηλώσεις στις οποίες κατέληξε με το σύνθημα “Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό” προκαλώντας το συγκεντρωμένο πλήθος να επαναλάβει ξανά το σύνθημα.

Άξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός εκτός από την πρόσοψη του κτηρίου της Χαριλάου Τρικούπη που έχει βαφτεί στα χρώματα του ΠΑΣΟΚ τις τελευταίες ημέρες, καμία σημαία του κινήματος Αλλαγής δεν ανέμισε, παρά μόνο, σημαίες με τον πράσινο ήλιο.

Παράλληλα ο Νίκος Ανδρουλάκης, σημείωσε πως: «Σήμερα ανοίγει μια νέα σελίδα για την ιστορία της δημοκρατικής παράταξης και του ΠΑΣΟΚ» και τόνισε ότι σπό σήμερα μια νέα εποχή αρχίζει με δυναμισμό, αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση.

Παράλληλα τόνισε πως «δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Μοναδικός νικητής η δημοκρατική παράταξη».

Επιπλέον, όπως και αναμενόταν, έκανε αναφορά στην παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά, και ευχαρίστησε έναν έναν ξεχωριστά τους συνυποψήφιούς του χαρακτηρίζοντας τον αγώνα που έδωσαν αξιοπρεπή.

«Θέλω να ευχαριστήσω όσους μου έκανα τη μεγάλη τιμή να με εκλέξουν σήμερα. Ευχαριστώ την οικογένειά μου και όσους εργάστηκαν για αυτόν τον αγώνα και κυρίως τους χιλιάδες εθελοντές όλων των γενεών της παράταξης που έγιναν η ψυχή και η έμπνευση αυτής της προσπάθειας» είπε.

Επιπλέον, ο κ. Ανδρουλάκης δεσμεύτηκε «να μετατρέψει τη μεγάλη νίκη σε νίκη της πατρίδας, γιατί ο ελληνικός λαός αξίζει περισσότερα».

«Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε και είναι εδώ ενωμένο δυνατό. Να είστε καλά» φώναξε κλείνοντας.

Ποιος είναι ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ

Ο Νίκος Ανδρουλάκης γεννήθηκε το 1979 στο Ηράκλειο Κρήτης. Ο πατέρας του, Μαρίνος, υπήρξε υποστηρικτής του Κώστα Σημίτη στην Κρήτη.

Το ενδιαφέρον του για την πολιτική εκδηλώθηκε από νωρίς, κατά τη διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων, όταν παρακολούθησε τυχαία μια συνέλευση στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, όπου σπούδαζε πολιτικός μηχανικός.

Έτσι, το 1997 αρχίζει να συμμετέχει ενεργά στην ΠΑΣΠ και δύο χρόνια αργότερα εκλέγεται γραμματέας της στην Ξάνθη. Το 2001 τον βρίσκει μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και από εκεί και πέρα ακολουθεί σταθερά καριέρα επαγγελματικού πολιτικού στελέχους.

Ορόσημο για την πορεία του αποτελεί ο Μάρτιος του 2013, όταν σε ηλικία 34 ετών και χωρίς ουσιαστικά να το περιμένει κανείς, εκλέχτηκε με σαρωτικά ποσοστά Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και από γνωστό τοπικό στέλεχος- προερχόμενο από την νεολαία μετατρέπεται σε σημαντικό εσωκομματικό πόλο.

Στις 30 Μαρτίου 2014 ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με την Ελιά – Δημοκρατική Παράταξη. Ωστόσο, μια περιπέτεια με την υγεία του που δεν του έδωσε τη δυνατότητα να διεξαγάγει προεκλογικό αγώνα όπως θα ήθελε και να επισκεφτεί όλη την Ελλάδα. Παρ’ όλα αυτά κατάφερε να βγει δεύτερος με 113.719 σταυρούς.

Έκτοτε, συμμετέχει στην ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Το Νοέμβριο του 2017 έθεσε υποψηφιότητα για τον ενιαίο φορέα της Δημοκρατικής Παράταξης όπου οι πολίτες που συμμετείχαν στον 1ο και τον 2ο γύρο, του έδωσαν 51.736 και 66.483 ψήφους αντίστοιχα. Τον Μάιο του 2019, επανεξελέγη ευρωβουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής λαμβάνοντας 180.822 ψήφους.

Έχει έναν γιο 10 ετών, τον Μαρίνο. Του αρέσει το θέατρο και η ξενάγηση σε μουσεία σε όλο τον κόσμο. Μεγάλο πάθος του, τα ταξίδια.

Ακούει πολύ μουσική, κυρίως παλιά λαϊκά τραγούδια, αλλά όταν οδηγεί του αρέσει να ακούει κλασική μουσική. Ασχολείται όσο μπορεί με τα social media.