Ανδρουλάκης: Θέλουμε έναν ισχυρό πόλο απέναντι στη ΝΔ που δεν θα θυμίζει σε τίποτε την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

 Ανδρουλάκης: Θέλουμε έναν ισχυρό πόλο απέναντι στη ΝΔ που δεν θα θυμίζει σε τίποτε την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Την πρόθεσή μου να ενώσει όλες τις κατακερματισμένες δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας ώστε να δημιουργηθεί ένας ισχυρός πόλος εξουσίας απέναντι στη ΝΔ που δεν θα θυμίζει, όμως, τίποτα από τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, επισήμανε ο Ν. Ανδρουλάκης στην ομιλία του κατά την έναρξη του 3ου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, το οποίο θα διαρκέσει έως την Κυριακή, στο κλειστό του Τάε Κβον Ντο.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σημείωσε ότι η παρουσία των συνέδρων αποτελεί μήνυμα αναγέννησης της δημοκρατικής παράταξης, ευχαριστώντας τον Κώστα Σημίτη, τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Ευάγγελο Βενιζέλο για τη συνεισφορά τους παράταξη κάνοντας ειδική μνεία στη Φώφη Γεννηματά και την προσπάθεια που έκανε να μείνει όρθια η παράταξη σε δύσκολα χρόνια.

Το συνέδριο είναι το τρίτο βήμα για την επιστροφή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στο προσκήνιο της ιστορίας, σημείωσε, κάνοντας λόγο για εντολή που πήρε για ανανέωση, ενότητα και πολιτική αυτονομία.

Χαρακτήρισε μεγάλο στοίχημα την απόδειξη προς τους πολίτες ότι η πολιτική μπορεί να δώσει λύσεις, μέσα από μια σχέση εμπιστοσύνης.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ οικοδόμησε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, απαριθμώντας πολιτικές και αποφάσεις για τις οποίες το κόμμα είναι περήφανο.

Όπως τόνισε οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η χώρα και το κόμμα λαμβάνουν χώρα σε ένα νέο γεωπολιτικό περιβάλλον, καταδικάζοντας τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Δεν μπορεί κάποιος να δείχνει αμφισημία απέναντι στο δικαίωμα του αμυνόμενου να υπερασπιστεί την πατρίδα του, συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Στο πεδίο της οικονομίας ανέφερε πως εντός των ανεπτυγμένων χωρών βλέπουμε μια έξαρση των ανισοτήτων.

Πρόθεση μου είναι να ενώσω όλες τις κατακερματισμένες δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας ώστε να δημιουργηθεί ένας ισχυρός πόλος εξουσίας απέναντι στη ΝΔ που δεν θα θυμίζει, όμως, τίποτα από τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, επισήμανε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Για το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σέβεται την ετυμηγορία του ελληνικού λαού στις εκλογές. «Δεν θα στήσουμε κυβερνήσεις στο παρασκήνιο υπό την καθοδήγηση οικονομικών συμφερόντων και αυτό ας το πάρει χαμπάρι και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ», συμπλήρωσε.

NDROY

Μανώλης Δράκος