• 28 Ιανουαρίου, 2022

Ανδρέας Τσούνης: “Όχι” στα σενάρια για συνεργασία του ΚΙΝ.ΑΛ με τη Ν.Δ- Να διαφυλαχθεί η παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά

 Ανδρέας Τσούνης: “Όχι” στα σενάρια για συνεργασία του ΚΙΝ.ΑΛ με τη Ν.Δ- Να διαφυλαχθεί η παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά

Την διαφωνία του με σενάρια περί κυβερνητικής συνεργασίας του Κινήματος Αλλαγής με τη Ν.Δ στην περίπτωση μη αυτοδυναμίας της δεύτερης, εκφράζει με κατηγορηματικό τρόπο ο σύζυγος της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά Ανδρέας Τσούνης με αφορμή πρόταση του επικοινωνιολόγου Γιάννη Λούλη.

Ο τελευταίος με άρθρο του στην “Εφημερίδα των Συντακτών” έκανε λόγο για “the new kid in town” όσον αφορά την δημοσκοπική άνοδο του ΚΙΝΑΛ λόγω της εκλογής του Νίκου Ανδρουλάκη.

Η παρέμβαση του Ανδρέα Τσούνη απευθύνεται προφανώς στη νέα ηγεσία του ΚΙΝΑΛ και επισημαίνει την παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά για αυτόνομη πορεία με στόχο να αναδειχθεί το Κίνημα σε αντίπαλο πόλο της Δεξιάς.

Ο Ανδρέας Τσούνης αναφέρει:

Άκουγα τον επικοινωνιολόγο Γ. Λούλη το πρωί στο ραδιόφωνο και πρότεινε στον Ν. Ανδρουλάκη να μπει το Κίνημα Αλλαγής σε συγκυβέρνηση με την Νέα Δημοκρατία και τον Μητσοτάκη, στο ενδεχόμενο μη αυτοδυναμίας της ΝΔ σε δεύτερες εκλογές, χωρίς να είναι ο ίδιος υπουργός ή αντιπρόεδρος όπως έκανε ο Β. Βενιζέλος αλλά να πάρουν υπουργεία άλλα στελέχη και βουλευτές μας.

Προφανώς οι επιθέσεις “φιλίας” όλου του δεξιού συστήματος θα ενταθούν το επόμενο διάστημα. Μόνη απάντηση σε όλη αυτή την επίθεση είναι η παρακαταθήκη της Φ. Γεννηματά για πρωταγωνιστικό ρόλο της Παράταξης μας με ενότητα, προοδευτικό πολιτικό πρόσημο και αυτόνομη πορεία. Οι επιθέσεις αυτές πρέπει να απαντηθούν τώρα, άμεσα, για να μην χαθεί το μομέντουμ του αποτελέσματος της πρόσφατης εσωκομματικής διαδικασίας και να γίνει το Κίνημα μας αντίπαλος πολιτικός πόλος της Δεξιάς.

Κηδεία Φώφης Γεννηματά: Έπεσε πάνω στο φέρετρο ο σύζυγός της | Zappit
Ο Ανδρέας Τσούνης αποχαιρετά την Φώφη Γεννηματά
Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο libre.gr είναι προσωπικές και εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα.