• 24 Ιουνίου, 2021

Καίγεται οινοποιείο στα Μέγαρα-Αναζωπύρωση της φωτιάς στον Πευκενέα Μεγάρων

 Καίγεται οινοποιείο στα Μέγαρα-Αναζωπύρωση της φωτιάς στον Πευκενέα Μεγάρων

Παρατηρείται αναζωπύρωση της πυρκαγιάς στην περιοχή Πευκενέας στα Μέγαρα, με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή και σε επίγεια και σε εναέρια μέσα να μπορέσουν να φτάσουν και να σβήσουν τις φλόγες. Υπάρχουν διαστήματα όπου αυξάνεται η ένταση των ανέμων με αποτέλεσμα να υπάρχουν οι αναζωπυρώσεις.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, υπάρχουν αρκετές διάσπαρτες εστίες σε Αιγειρούσες, Πευκενέα, Παρασκευά, Χάνι Δερβένι και εκεί επιχειρούν οι δυνάμεις. Στην περιοχή πνέουν μέτριοι άνεμοι ενώ ανά διαστήματα παρατηρούνται ισχυρές ριπές. Όσον αφορά στα εναέρια μέσα, επιχειρούν εκ περιτροπής 8 καναντέρ, 10 αεροσκάφη πεζετέλ και τρία ελικόπτερα, το ένα από τα οποία είναι συντονιστικό.

Καίγεται οινοποιείο στα Μέγαρα (εικόνες)

Αναζωπυρώσεις όμως και ανοιχτά μέτωπα υπάρχουν και στα Γεράνεια όρη, σε σημεία ωστόσο όπου δεν μπορούν να προσεγγίσουν οι επίγειες δυνάμεις, αλλά μπορούν να επιχειρήσουν μόνο τα εναέρια μέσα, τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα, ώστε να κάνουν στοχευμένες ρίψεις νερού και οι φωτιές που είναι σε εξέλιξη τη στιγμή αυτή να μην περάσουν τα Γεράνεια όρη και να κατευθυνθούν προς την ανατολική πλευρά. Οικίες στην περιοχή Πευκενέας έχουν υποστεί σοβαρές υλικές ζημιές, ενώ άλλες έχουν παραδοθεί στις φλόγες.