• 28 Νοεμβρίου, 2020

Αναζητούν άρον-άρον γιατρούς στη Θεσσαλονίκη- Συμβάσεις 12 μηνών με 2.000 ευρώ (έγγραφο)

 Αναζητούν άρον-άρον γιατρούς στη Θεσσαλονίκη- Συμβάσεις 12 μηνών με 2.000 ευρώ (έγγραφο)

Καθώς η κατάσταση βρίσκεται σε ανεξέλεγκτη τροχιά στη Θεσσαλονίκη, με ένα στα τρία τεστ που γίνονται να βρίσκονται θετικά (32% όπως παραδέχθηκε ο Β. Κικίλιας) και τα νοσοκομεία αναφοράς να έχουν “φρακάρει”, με εντολή του υπουργείου Υγείας ο Ιατρικός Σύλλογος της πόλης απευθύνεται άρον-άρον σε ιδιώτες ιατρούς ανεξαρτήτου ειδικότητας προκειμένου να ενταχθούν στο ΕΣΥ.

Πρόκειται για την απόδειξη των σοβαρών καθυστερήσεων στις προσλήψεις μόνιμου αλλά και επικουρικού προσωπικού στο ΕΣΥ -που επισημαίνεται και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης- και το γεγονός ότι το δημόσιο σύστημα υγείας έχει σχεδόν ξεπεράσει τα όρια αντοχής του. Οι κραυγές αγωνίες των ίδιων των γιατρών, άλλωστε, επιβεβαιώνουν αυτή την κατάσταση, παρά τις προσπάθειες των διορισμένων διοικήσεων των νοσοκομείων (όπως συνέβη στο ΑΧΕΠΑ) να υποβαθμίσουν την κρισιμότητα της κατάστασης.

Στο έγγραφο που εξέδωσε, χθες, ο Ιατρικός Σύλλογος καλούνται ιδιώτες γιατροί να υπογράψουν συμβάσεις 6+6 μηνών με το ΕΣΥ με αμοιβή 2.000 ευρώ (η αμοιβή επιμελητή β’ σήμερα είναι 1.250 ευρώ) για να στελεχώσουν άμεσα τις θέσεις που λείπουν, είτε λόγω της καθυστέρησης της κυβέρνησης σε προσλήψεις, είτε λόγω του γεγονότος ότι δεκάδες γιατροί και νοσηλευτές έχουν μολυνθεί από τον ιό και βρίσκονται σε καραντίνα.

Στους ιδιώτες γιατρούς που αναζητούνται, πλέον, προσφέρεται και η δυνατότητα να διατηρήσουν και τα ιδιωτικά τους ιατρεία, κάτι που καθιστά πιο “ελκυστική” την πρόταση.

Το έγγραφο του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης:

Εικόνα