• 11 Απριλίου, 2021

Ανατροπή:”Τον είδα στα επεισόδια της Νέας Σμύρνης, αλλά δεν γνωρίζω εάν ήταν αυτός που έριξε τον αστυνομικό από το μηχανάκι” είπε στην ανακρίτρια ο γαμπρός του “Ινδιάνου”

 Ανατροπή:”Τον είδα στα επεισόδια της Νέας Σμύρνης, αλλά δεν γνωρίζω εάν ήταν  αυτός που έριξε τον αστυνομικό από το μηχανάκι” είπε στην ανακρίτρια ο γαμπρός του “Ινδιάνου”

Άγνοια ως προς το εάν ήταν ο 30 χρονος Ελληνοιρακινός (αποκαλούμενος και ως «Ινδιάνος») ο άνθρωπος που έριξε από την μηχανή τον 28χρονο αστυνομικό δήλωσε στην ανακρίτρια όπου κατέθεσε για την υπόθεση ο 58χρονος ελαιοχρωματιστής.

Ο 58χρονος ο οποίος, με την ένορκη βεβαίωσή του, είχε οδηγήσει στη σύλληψη του 30χρονου κατηγορουμένου αναφέρει, στην κατάθεσή του: «Του είπα ‘μη χτυπήσεις κόσμο και αστυνομικούς’ και μου απαντάει ‘γιατί θα με δώσεις στους δικούς σου τους μπάτσους’; και εγώ του απάντησα ‘ναι’ και αμέσως έφυγα για να μην φάω ξύλο από τους αναρχικούς. Ξαφνικά άκουσα κάποιον να φωνάζει ‘έρχονται οι μπάτσοι με τα παπάκια’ και τότε κάνανε ντου. Τότε είδα κάποιον να τρέχει προς τη μεριά των αστυνομικών και τους υπόλοιπους να τον ακολουθούν. Είδα και τον κουνιάδο μου μαζί με τον φίλο του να τρέχουν στο μπούγιο, αλλά δεν είδα τον κουνιάδο μου να χτυπάει τον αστυνομικό».

Αδιανόητη δήλωση Σπυράκη: Απαγορεύονται οι αποδοκιμασίες από τα μπαλκόνια (vid)

Ερώτηση: Αναγνωρίζετε τον κουνιάδο σας στο άτομο που έριξε τον αστυνομικό από το μηχανάκι;

Απάντηση: Δεν γνωρίζω εάν ήταν ο κουνιάδος μου αυτός που έριξε τον αστυνομικό από το μηχανάκι, απλά ο κουνιάδος μου ήταν ανάμεσα στο πλήθος που έτρεξε προς τον αστυνομικό που έπεσε. Μετά από όλα αυτά εγώ επέστρεψα στο σπίτι μου και την επόμενη ημέρα, το μεσημέρι, πήγα στη ΓΑΔΑ και είπα στους αστυνομικούς ότι στα επεισόδια ήταν ο κουνιάδος μου και ένας φίλος του. Τον κατήγγειλα πριν δω το βίντεο στα κανάλια. Στην αστυνομία μου έδειξαν ένα βίντεο και τότε αναγνώρισα τον κουνιάδο μου και τον φίλο του στο πλήθος. Όταν αποφάσισα να πάω να καταγγείλω τον κουνιάδο μου δεν φανταζόμουν ότι θα κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ούτε ότι τα επεισόδια αυτά θα έπαιρναν τόσο μεγάλη διάσταση. Αποφάσισα να τον καταγγείλω γιατί σέβομαι τον νόμο και την τάξη… Εάν είχα οποιαδήποτε αμφιβολία ότι δεν ήταν ο κουνιάδος μου στα επεισόδια θα σας το έλεγα. Πιστεύω ότι γενικά τον κουνιάδο μου τον παρασέρνουν οι παρέες του… Τέλος, να σας πω ότι λέω την αλήθεια γιατί υπάρχει Θεός και ότι επιθυμώ να εξεταστώ από μηχάνημα ανίχνευσης ψεύδους.

Από την πρώτη στιγμή πάντως ο 30χρονος αρνείται κατηγορηματικά την εμπλοκή του στην υπόθεση υποστηρίζοντας πως την ώρα της επίθεσης βρισκόταν στη Δυτική Αττική. Αποδίδει δε τους ισχυρισμούς του 58χρονου στην Αστυνομία, στην οικογενειακή διαμάχη που υπάρχει μεταξύ τους. Μάλιστα, ο συνήγορός του κατηγορούμενου Παύλος Σαράκης κάνει λόγο για «αμάχητα αποδεικτικά στοιχεία, που τεκμηριώνουν τη θέση του ότι ουδεμία σχέση έχει με τα διερευνώμενα θλιβερά συμβάντα», σημειώνοντας πως οι ισχυρισμοί του εντολέα του θα επιβεβαιωθούν «και από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και ειδικότερα από τον εντοπισμό της στιγματοθέτησής του (GPS) κατά τους επίδικους χρόνους».