• 11 Μαΐου, 2021

Ανατροπή(;) στην υπόθεση Βαλυράκη-Μάρτυρας ισχυρίζεται ότι είδε τη «δολοφονική επίθεση»

 Ανατροπή(;) στην υπόθεση Βαλυράκη-Μάρτυρας ισχυρίζεται ότι είδε τη «δολοφονική επίθεση»

Αυτόπτης μάρτυρας της «δολοφονικής επίθεσης» σε βάρος του πρώην υπουργού και ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, παραμέρισε το φόβο του, έσπασε τη σιωπή του και αποκάλυψε στην εκπομπή “Φως στο Τούνελ” όλα όσα είδε στη θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας.

“Ο Βαλυράκης πήγαινε εκείνη την ώρα για ψάρεμα, ενώ το αλιευτικό ερχότανε. Λογομαχήσανε. Έγινε έντονος διάλογος μεταξύ τους: “Σήκω και φύγε κω@@γερε”, του φώναζαν. Τότε απαγορευόταν να ψαρεύουν οι ερασιτέχνες. Έφεραν δύο στροφές γύρω από το σκάφος του με υψηλή ταχύτητα προκαλώντας μεγάλο κυματισμό και ο ένας από τους δύο τον χτύπησε με κοντάρι. Του κατάφερε δύο με τρία δυνατά χτυπήματα. Αμέσως μετά βάλανε μπρος και φύγανε”, ανέφερε στην εκπομπή ο αυτόπτης μάρτυρας.

Παράλληλα, ο μάρτυρας ανέφερε ότι οι δράστες “είχαν χτυπήσει στο παρελθόν κι έναν άλλο ψαρά με ξύλινο τελάρο στο κεφάλι γιατί είχε βάλει παραγάδια”. Μάλιστα, σημείωσε ότι απείλησαν ότι θα καταστρέψουν οικονομικά τον φούρναρη που είναι επίσης μάρτυρας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το αλιευτικό με τους δράστες δεν είχε μηχάνημα στίγματος, αλλά από το λιμάνι γνώριζαν τι ώρα μπήκε μέσα και τι ώρα βγήκε.

Ο μάρτυρας ανέφερε πως είναι διατεθειμένος να καταθέσει στις Αρχές, αλλά όχι στο Λιμενικό της περιοχής.