• 21 Οκτωβρίου, 2021

Ανατροπή με την επιτροπή των ειδικών – Δεν καταργείται η μεγάλη ολομέλεια – Ο ρόλος της επταμελούς

 Ανατροπή με την επιτροπή των ειδικών – Δεν καταργείται η μεγάλη ολομέλεια – Ο ρόλος της επταμελούς

Αλλάζουν τα δεδομένα ως προς την επιτροπή των ειδικών για την πανδημία και τις πληροφορίες περί της μείωσης των μελών της, με αλλαγές στη δομή και την λειτουργία της. Έγκυρες πληροφορίες του libre αναφέρουν πως δεν καταργείται η μεγάλη ολομέλεια των ειδικών η οποία θα συνεδριάζει και θα γνωμοδοτεί προς την κυβέρνηση.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πώς η επταμελής επιτροπή θα έχει συμβουλευτικό ρόλο προς τον Υπ. Υγείας Θάνο Πλέυρη και δεν θα γνωμοδοτούν προς την κυβέρνηση.

Οι πληροφορίες που κυκλοφόρησαν χθες το βράδυ ανέφεραν πώς η νέα επιτροπή θα είναι επταμελής και με 33 μέλη όπως ισχύει σήμερα και πώς οι 7 επιστήμονες θα συνεδριάζουν σε πιο αραιά χρονικά διαστήματα παρατηρώντας την πορεία της πανδημίας. Παράλληλα το επταμελές σχήμα, ανέφεραν, θα διατηρήσει το συμβουλευτικό της ρόλο προς την κυβέρνηση, ενώ θα υπάρχουν παρεμβάσεις για μέτρα όταν κρίνεται απαραίτητο.

Αιτιολογώντας την απόφαση υπογράμμιζαν πως ελήφθη, καθώς πλέον υπάρχουν τα εμβόλια, ενώ είναι δεδομένη η κυβερνητική πρόθεση για να μην υπάρξει νέο lockdown.