• 16 Σεπτεμβρίου, 2021

Ζάκυνθος: Άρση του μίνι lockdown μετά την οργή των επιχειρηματιών- Καταγγέλουν κενά στις πύλες εισόδου που προκάλεσαν αύξηση κρουσμάτων

 Ζάκυνθος: Άρση του μίνι lockdown μετά την οργή των επιχειρηματιών- Καταγγέλουν κενά στις πύλες εισόδου που προκάλεσαν αύξηση κρουσμάτων

Δεν θα εφαρμοστεί τελικά η παράταση του μινι lockdown στην Ζάκυνθο, η οποία θα έμπαινε σε εφαρμογή από σήμερα. Όπως δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα στην ΕΡΤ και στην Κατερίνα Σερέτη και τον Διονύση Χατζημιχάλη η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα, η κατάσταση επανεξετάστηκε και πάρθηκε αυτή η απόφαση.

Ωστόσο μέσα σε λίγες ώρες υπήρξε νέα εκτίμηση της κατάστασης, και τελικά τα μέτρα αίρονται στην Ζάκυνθο και δεν θα υπάρξει παράταση.

Σήμερα αναμένεται εκ νέου ανακοίνωση από την Πολιτική Προστασία, σύμφωνα με την οποία η Ζάκυνθος επανέρχεται στο καθεστώς πριν από το mini lock down, δηλαδή της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τη 01:00 έως τις 06:00, ενώ θα επιτρέπεται και η μουσική.

Το επιμελητήριο Ζακύνθου, εξέδωσε Δελτίο Τύπου για τα μέτρα, χαρακτηρίζοντάς τα αδικαιολόγητα, τα οποία οδηγούν στην καταστροφή τους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους.

Η ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Ζακύνθου εκφράζει την οργή του για την παράταση των μέτρων.

«Την προηγούμενη εβδομάδα, όταν επιβλήθηκαν τα περιοριστικά μέτρα στο νησί μας, ως Επιμελητήριο Ζακύνθου, αν και είχαμε σοβαρές ενστάσεις, δεν εκδώσαμε καμία ανακοίνωση, σεβόμενοι τις διαδικασίες και τις αποφάσεις των ειδικών, δίνοντας παράλληλα χρόνο στους αρμόδιους να επανεξετάσουν και να σκεφτούν την απόφασή τους» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Και συνεχίζει:

«Ωστόσο μετά τη νέα ακατανόητη και αδικαιολόγητη παράταση των μέτρων, το Επιμελητήριο Ζακύνθου εκφράζει ανοιχτά την οργή και την αγανάκτησή του απέναντι στην επιλεκτική απόφαση της κυβέρνησης, να οδηγήσει στην καταστροφή, και μάλιστα στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου, εν μέσω 15Αύγουστου, τους επιχειρηματίες, τους εργαζόμενους, τους παραγωγούς και γενικότερα τους κατοίκους του νησιού.

Χωρίς καμία ενημέρωση και σε αντίθεση με τα επιδημιολογικά στοιχεία του ίδιου του ΕΟΔΥ, που δείχνουν την Ζάκυνθο να είναι πολύ χαμηλότερα από άλλα νησιά που «βράζουν» από κρούσματα, αλλά παραμένουν ανοιχτά, οι της κυβέρνησης δίνουν την χαριστική βολή και βάζουν την ταφόπλακα στην ήδη βαριά πληγωμένη τοπική οικονομία.

Καταγγέλλουμε το διαπιστωμένο κενό ελέγχων στις πύλες εισόδου της Ζακύνθου, που είχαν ως αποτέλεσμα την αύξηση των κρουσμάτων, απαιτούμε την δημοσιοποίηση των στοιχείων που οδήγησαν, συγκριτικά με άλλες περιοχές, στην παράταση των μέτρων και καλούμε όλους τους τοπικούς άρχοντες και φορείς να πάρουν ξεκάθαρη θέση για το θέμα. Η Ζάκυνθος και οι Ζακυνθινοί δεν αντέχουν πλέον κανένα άλλο χτύπημα.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΦΩΤΙΟΣ ΣΤ. ΚΟΤΤΗΣ»