• 31 Ιουλίου, 2021

Ανατροπή με τα μέτρα: Στην άκρη τα τοπικά lockdown, στο προσκήνιο τα τεστ για εργαζόμενους σε εστίαση και τουρισμό

 Ανατροπή με τα μέτρα: Στην άκρη τα τοπικά lockdown, στο προσκήνιο τα τεστ για εργαζόμενους σε εστίαση και τουρισμό

Παρά την αύξηση του ιικού φορτίου σε πολλές νησιωτικές περιοχές, η κυβέρνηση δεν προτίθεται να επιβάλλει άλλους τέτοιους περιορισμούς στην κορύφωση της τουριστικής κίνησης στη χώρα.

Όλα δείχνουν ότι το lockdown στη Μύκονο τελειώνει άμεσα το αργότερο τη Δευτέρα και η απαγόρευση κυκλοφορίας φεύγει, ενώ ο Στέλιος Πέτσας, ενόψει της άρσης των περιοριστικών μέτρων στη Μύκονο υποστήριξε ήταν ισχυρό καμπανάκι εντός κι εκτός Ελλάδας, «με την ελπίδα να γίνει μάθημα».

Μετά τη Μύκονο φαντάζει δύσκολο να επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας και lockdown σε τουριστικούς προορισμούς. Άλλωστε τα κρούσματα αυξάνονται ραγδαία, όμως δεν φαίνεται κάποια μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας αυτή τη στιγμή.

Τα νησιά που φλερτάρουν με το lockdown

Τα θέματα συζήτησης στην ατζέντα της επιτροπής σήμερα είναι αρκετά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επί τάπητος αναμένεται να τεθεί η επέκταση των υποχρεωτικών τεστ για τους εργαζόμενους στους κλάδους της εστίασης και του τουρισμού. Δηλαδή όλοι οι εργαζόμενοι σε εστίαση και τουρισμό να κάνουν υποχρεωτικά δύο τεστ την εβδομάδα.

Όλες οι ανακοινώσεις σχετικά με όσα συζητηθούν στην επιτροπή, αναμένεται -εκτός απροόπτου- να γίνουν στην καθιερωμένη ενημέρωση το απόγευμα της Πέμπτης από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, την καθηγήτρια Παιδιατρικής και μέλος της Επιτροπής κυρία Βάνα Παπαευαγγέλου, τον επίκουρο καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκα Μαγιορκίνη και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη.