• 18 Οκτωβρίου, 2021

Ανατροπή: Δεν θα μεταβεί ο Μητσοτάκης στο Ground Zero για ξενάγηση από τον Ελπιδοφόρο

 Ανατροπή: Δεν θα μεταβεί ο Μητσοτάκης στο Ground Zero για ξενάγηση από τον Ελπιδοφόρο

Εξελίξεις τις τελευταίες ώρες στο ζήτημα με τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιφοδοφόρο καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός δεν θα μεταβεί στο Ground Zero, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί για προγραμματισμένη ξενάγηση στον ναό του Αγίου Νικολάου.

Επισήμως ως αιτία της αναβολής προβάλλεται η προσθήκη στο πρόγραμμα του κ.Μητσοτάκη συνάντησης με τη διευθυντική ομάδα (editorial board) της Wall Street Journal. Ωστόσο, η αναβολή ερμηνεύεται ως έμπρακτη ένδειξη της δυσαρέσκειας της κυβέρνησης για την παρουσία του κ.Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια του «Σπιτιού τη Τουρκίας», παρουσία του Ερντογάν και του Τατάρ.

Nωρίτερα σήμερα, για την κίνηση του αρχιεπισκόπου Αμερικής, Ελπιδοφόρου να δώσει το «παρών» στα εγκαίνια του «Σπιτιού της Τουρκίας» στη Νέα Υόρκη, παρουσία Ερντογάν αλλά και του ηγέτη του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ, είχε τοποθετηθεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προϊδεάζοντας τρόπον τινά και για την τελευταία εξέλιξη με την οποία οι δύο άνδρες δεν θα συναντηθούν ούτε στο Ground Zero.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, μετά την εισαγωγική του τοποθέτηση, ο Γιάννης Οικονόμου είπε χαρακτηριστικά πως «μας ενόχλησε η κίνησή του» και συμπλήρωσε πως «η ελληνική κυβέρνηση εκφράζει την δυσαρέσκειά της».

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες του libre.gr η συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού και του κ. Ελπιδοφόρου δεν έχει αποκλειστεί πλήρως. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πώς εφόσον συμβεί ο Αρχιεπίσκοπος αναμένεται να δώσει απαντήσεις για την παρουσία του στο “Σπίτι της Τουρκίας”.

Όπως και να’ χει το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει αργότερα απόψε.