• 24 Ιανουαρίου, 2022

Αναστολή έκτακτων χειρουργείων στο Ιπποκράτειο

 Αναστολή έκτακτων χειρουργείων στο Ιπποκράτειο

Αναστέλλονται τα έκτακτα χειρουργεία στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Όπως ενημερώνει στο έγγραφο τη διοίκηση ο Διευθυντής του αναισθησιολογικού τμήματος, στα χειρουργεία του Γ΄ κτηρίου υπάρχουν 12 διασωληνωμένοι ασθενείς και το σύνολο των ιατρών του αναισθησιολογικού τμήματος έχει μεταφερθεί στον χώρο «για να διασώσει τις ζωτικές λειτουργίες ασθενών με Covid που δεν είχαν την τύχη να μπουν σε ΜΕΘ και αξίζουν όλη τη φροντίδα και την προσοχή μας».

ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ

Στις 23/11 η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα ζήτησε μέσω εγκυκλίου τόσο από τα δημόσια όσο και από τα ιδιωτικά νοσοκομεία να μειώσουν τα τακτικά χειρουργεία τους μέχρι και κατά 80%, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στην αυξημένη ζήτηση υπηρεσιών εξαιτίας της νέας έξαρσης της COVID-19 στην Ελλάδα.

«Σήμερα έκτακτα περιστατικά του Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης οδηγούνται σε ιδιωτικέ κλινικές για χειρουργείο, επισημαίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ)», ενημερώνει διά μέσου του Προέδρου της, Μιχάλης Γιαννάκου.

«Το υπουργείο Υγείας είπε ότι τα έκτακτα χειρουργεία και τα ογκολογικά θα γίνονται κανονικά στα νοσοκομεία», προσθέτει και επισημαίνει:

«Να τους πληροφορήσουμε ότι σήμερα νοσηλευόμενοι ασθενείς στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης που προγραμματίστηκαν για έκτακτα χειρουργεία όπως ογκολογικά, παιδοχειρουργικά κ.ά., οδηγούνται στις ιδιωτικές κλινικές για να χειρουργηθούν».

«Γιατί;», διερωτάται.

«Η ΜΕΘ είναι γεμάτη με 28 ασθενείς. Στα χειρουργεία βρίσκονται 12 διασωληνωμένοι ασθενείς με κορονοϊό και 2 διασωληνωμένοι στις κλινικές», υπογραμμίζει.

«Οι αναισθησιολόγοι του νοσοκομείου έχουν αναλάβει την ιατρική φροντίδα των εν λόγω ασθενών, συν όλη τη τρέχουσα δουλειά, που πριν από το κορονοϊό για να τη βγάλουν ήταν διπλάσιοι», καταγγέλλει.

«Οι ιδιωτικές κλινικές τρίβουν τα χέρια τους», καταλήγει.