• 1 Δεκεμβρίου, 2021

Αναστάτωση από τις φήμες για παραχώρηση του Πεδίου Αρεως

 Αναστάτωση από τις φήμες για παραχώρηση του Πεδίου Αρεως

«Υπάρχει σχέδιο παραχώρησης του Πεδίου του Αρεως στο Ιδρυμα Ωνάση;». Αυτό το ερώτημα διατυπώνει δημοσίως προς την Περιφέρεια Αττικής, ζητώντας άμεσες απαντήσεις από την περιφερειακή αρχή Γ. Πατούλη και κάθε άλλο εμπλεκόμενο φορέα, ο Περιβαλλοντικός και Πολιτιστικός Σύλλογος «Επιμένουμε Πεδίο του Αρεως».

Αφορμή αποτέλεσαν πληροφορίες που έφτασαν στον σύλλογο τις τελευταίες εβδομάδες και λένε ότι «η Περιφέρεια βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο συζητήσεων με το Ιδρυμα Ωνάση για παραχώρηση σε αυτό της διαχείρισης (;) ή της χρήσης (;) ή της ανάδειξης (;) του Πάρκου», περιγράφει χθεσινή ανακοίνωσή του. Οπως προσθέτει ο σύλλογος, έχει ζητηθεί «από μέρες επείγουσα συνάντηση με τον κ. Πατούλη για να συζητήσουμε μαζί του διάφορα χρονίζοντα θέματα που αφορούν το Πάρκο, αλλά κυρίως για να τον ρωτήσουμε εάν αληθεύουν αυτές οι πληροφορίες».

Πέθανε ο επιχειρηματίας Θοδωρής Αραμπατζής – Ήταν πλήρως εμβολιασμένος

Καθώς ο κ. Πατούλης «δεν μας έχει καλέσει ακόμη», ο σύλλογος καλεί την περιφερειακή αρχή να τοποθετηθεί, διαψεύδοντας ή επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες. Αν ευσταθούν οι πληροφορίες περί (όποιας μορφής) παραχώρησης του μεγάλου πνεύμονα πρασίνου του Κέντρου της Αθήνας στο Ιδρυμα Ωνάση, πρόκειται για μια εξέλιξη «απαράδεκτη, γιατί θα καταλύσει τον πυρήνα της δημιουργίας του Πάρκου ως δημόσιου χώρου αναψυχής για τους Αθηναίους. Και στην Αθήνα έχουμε αρκετούς χώρους Πολιτισμού και Διασκέδασης, αλλά σχεδόν καθόλου χώρους πρασίνου», τονίζει ο σύλλογος.

Θυμίζοντας ότι ασχολείται επί πολλά έτη με τη βελτίωση της κατάστασης στο Πεδίο του Αρεως και τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του, ο σύλλογος προειδοποιεί με σαφήνεια ότι εάν όντως είναι στις προθέσεις της Περιφέρειας Αττικής η παραχώρηση του πάρκου σε ιδιωτικά συμφέροντα, «θα αγωνιστούμε με κάθε δυνατό τρόπο και με κάθε δυνατή συμμαχία για να τη ματαιώσουμε».

Πηγή: Η Εφημερίδα των Συντακτών