• 18 Ιουνίου, 2021

Ανασχηματισμός… Σεπτεμβρίου: Γιατί ανακινήθηκε το θέμα – Τι μεταφέρουν “γαλάζιοι” βουλευτές στο Μαξίμου

 Ανασχηματισμός… Σεπτεμβρίου: Γιατί ανακινήθηκε το θέμα – Τι μεταφέρουν “γαλάζιοι” βουλευτές στο Μαξίμου

Τα «καμπανάκια» έχουν χτυπήσει στο Μαξίμου, που με μπαράζ πρωτοβουλιών και αποφάσεων επιχειρεί να ανακόψει τις εκλογικές διαρροές από την μεσαία τάξη, που ήταν κύριος στυλοβάτης της ΝΔ στην πορεία προς την διακυβέρνηση.

Της Στεφανίας Μουρελάτου

Βουλευτές της γαλάζιας παράταξης μεταφέρουν στο κυβερνητικό στρατηγείο την συσσωρευμένη δυσφορία των μικρομεσαίων στην εστίαση, στον τουρισμό και στο εμπόριο, που το παρατεταμένο λοκ ντάουν   τους έχει φέρει σε οικονομικό μαρασμό.

  • Το δόγμα «ότι ανοίγει, δεν ξανακλείνει» που επαναλαμβάνουν στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, έχει πια εμπλουτιστεί και με την διάσταση ότι πρέπει να δοθεί σε όλους τους πληγέντες οικονομικούς κλάδους η προσδοκία του ανοίγματος και μάλιστα …γρήγορα.

Πριν καλά-καλά βγάλουν τραπεζάκια έξω καφέ και εστιατόρια, κυβερνητικά στελέχη προεξοφλούν ότι σε μια εβδομάδα θα αρθούν οι περιορισμοί για τα ψώνια στο λιανεμπόριο και θα δουν «φως» ως και τα γυμναστήρια εντός του Μαΐου.

Δεν πέρασε εξάλλου απαρατήρητη η αιφνιδιαστική απόφαση της Παρασκευής να ανοίξουν οι παιδικοί σταθμοί στις 17 Μαΐου, μολονότι η αρμόδια υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου,  προέβλεπε άνοιγμα στις 24 του μηνός.

Η δυσαρέσκεια χιλιάδων οικογενειών επέβαλε αλλαγή πλεύσης άρδην και έτσι η επιχειρηματολογία ότι τα μικρότερα παιδιά δεν μπορούν να προσαρμοστούν σε υγειονομικά πρωτόκολλα, μπήκε στο συρτάρι.

«Λύνουμε προβλήματα που χρόνιζαν, και εκσυγχρονίζουμε με μεταρρυθμίσεις που απαντούν στην σύγχρονη πραγματικότητα, όπως το νομοσχέδιο για τα εργασιακά» σημειώνουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι, που προϊδεάζουν για ψηφισμένο εργασιακό νομοσχέδιο μέσα στον Ιούνιο και δηλώνουν ότι «αξίζει να πάρουν το ρίσκο της σύγκρουσης στο πεδίο με τον ΣΥΡΙΖΑ» καθώς θεωρούν ότι πρέπει να ξαναβγεί στο προσκήνιο το μεταρρυθμιστικό προφίλ της Κυβέρνησης.

Εσχάτως στα δημοσιογραφικά γραφεία ανακινήθηκε εκ νέου θέμα δομικού ανασχηματισμού… για τρεις μήνες μετά, με προφανή πολιτική στόχευση ως τις αρχές Σεπτεμβρίου και την άνοδο του Πρωθυπουργού στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, η κοινοβουλευτική ομάδα να είναι συντεταγμένη και οι Υπουργοί υπ’ ατμόν.