• 16 Μαΐου, 2021

Αναπαράσταση της διπλής δολοφονίας στη Μακρινίτσα ζητάει η οικογένεια των θυμάτων (vid)

 Αναπαράσταση της διπλής δολοφονίας στη Μακρινίτσα ζητάει η οικογένεια των θυμάτων (vid)

Αναπαράσταση του διπλού φονικού της Μακρινίτσας πρόκειται να ζητήσει και επισήμως από τις δικαστικές αρχές τις επόμενες ημέρες η οικογένεια των θυμάτων, συμφωνα με όσα είπε στον δημοσιογράφο Δημήτρη Μαρέδη (Astra) η δικηγόρος Ανθούλα Ανάσογλου.

Με τη μέθοδο αυτή, θα εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα για το αν ο δράστης είχε επίγνωση των πράξεών του, καθώς η οικογένεια της αδικοχαμένης 28χρονης Κωνσταντίνας Τσάπα και του 30χρονου αδερφού της Γιώργου, ζητούν απαντήσεις για το φονικό που συγκλόνισε την Ελλάδα, το απόγευμα την Δευτέρας 5 Απριλίου.
Ο δράστης της διπλής δολοφονίας ισχυρίζεται οτι δε θυμάται τι έκανε, ενώ ψυχίατροι που τον εξέτασαν έκριναν οτι πρέπει να νοσηλευθεί στην Ψυχιατρική κλινική των Φυλακών Κορυδαλλού.

Μερικές από τις φράσεις του 31χρονου κατηγορούμενου, την ώρα που τελούσε το έγκλημα φαίνεται οτι “προδίδουν” οτι είχε συνείδηση των όσων τραγικών τελούσε, υποστήριξε η δικηγόρος του Απόστολου Τσάπα και της συζύγου του Σούλας, που καλούνται τώρα να μεγαλώσουν το εγγονάκι τους μόλις 2,5 ετών.

Την ίδια ώρα η οικογένεια έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών που προκύπτουν από καθυστερήσεις που σημειώθηκαν στη διαδικασία αναγκαστικής νοσηλείας του φερόμενου ως δράστη, πριν το διπλό φονικό. Για τον λόγο αυτό ο εισαγγελέας Εφετών Λάρισας έχει διατάξει τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας.