• 21 Ιουνίου, 2021

Αναλένα Μπέρμποκ: Ο άντρας μου θα αναλάβει τη φροντίδα των παιδιών, αν εκλεγώ

 Αναλένα Μπέρμποκ: Ο άντρας μου θα αναλάβει τη φροντίδα των παιδιών, αν εκλεγώ

“Η ευθύνη του αξιώματος της καγκελαρίου συνεπάγεται διαθεσιμότητα ημέρα και νύχτα. Θα είμαι σε θέση να το ασκήσω επειδή ο σύζυγός μου θα λάβει πλήρη γονική άδεια” σε περίπτωση νίκης του κόμματός της στις εκλογές, εξήγησε η 40χρονη πολιτικός στη συνέντευξη, η οποία δημοσιεύεται στο φύλλο της εφημερίδας Bild am Sonntag που κυκλοφορεί.

Η επικεφαλής του κόμματος των Πρασίνων και ο σύζυγός της, ο Ντάνιελ Χόλεφλαϊς, έχουν δύο κόρες, 5 και 9 ετών.

Η κυρία Μπέρμποκ εξήγησε πως ο σύζυγος χειρίζεται ήδη τη φροντίδα των παιδιών και του νοικοκυριού: “ο σύζυγός μου ανέλαβε πλήρως την ευθύνη και τις δουλειές στο σπίτι. Έχει ήδη μειώσει τις εργάσιμες ώρες του τα τελευταία χρόνια, επειδή συχνά φεύγω από το σπίτι νωρίς το πρωί και επιστρέφω αργά το βράδυ”.

Στην τελική φάση της προεκλογικής εκστρατείας, ο σύζυγος της πολιτικού προγραμματίζει να βρίσκεται στο σπίτι συνεχώς, “για να είναι επίσης εκεί ως πατέρας όταν η μικρότερη κόρη μας ξεκινήσει το σχολείο”, σημείωσε.

Η κυρία Μπέρμποκ είπε πως έδωσε στον σύζυγό της δικαίωμα να θέσει βέτο όταν εξέταζε το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για την καγκελαρία, “επειδή αυτό θα άλλαζε ολόκληρη την οικογενειακή μας ζωή”.
Η εργασία του κ. Χόλεφλαϊς έχει αντικείμενο την εκπροσώπηση των ειδικών συμφερόντων των γερμανικών ταχυδρομείων, της δημόσιας επιχείρησης Deutsche Post.