• 19 Οκτωβρίου, 2021

“Ανακούφιση και δικαίωση” – Η αντίδραση της οικογένειας του μικρού Μάριου για την παρέμβαση Σταϊκούρα

 “Ανακούφιση και δικαίωση” – Η αντίδραση της οικογένειας του μικρού Μάριου για την παρέμβαση Σταϊκούρα

Η παρέμβαση του υπ. Οικονομικών Χ. Σταϊκούρα να επανεξεταστεί το θέμα καταβολής αποζημίωσης, αποκαθιστά την εμπιστοσύνη στο κράτος δικαίου, δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας του 11χρονου Μάριου που βρήκε το θάνατο από αδέσποτη σφαίρα.

Ο δικηγόρος Θεόδωρος Μαντάς, μετά την απόφαση του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα να επανεξετάσει η Ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους το θέμα της αποζημίωσης που έχει επιδικασθεί για τον θάνατο του 11χρονου μαθητή Μάριου Σουλούκου από αδέσποτη σφαίρα στην αυλή του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών στις 8/6/2017, προέβη στην εξής δήλωση:

«Με ανακούφιση και αίσθημα δικαίωσης ενημερωθήκαμε για την ανταπόκριση του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με την υπόθεση του Μάριου Σουλούκου. Η ανακοίνωση που κινείται στη σωστή κατεύθυνση ικανοποιεί την οικογένεια του μικρού Μάριου και αποκαθιστά, σε σημαντικό βαθμό, την εμπιστοσύνη μας στο κράτος δικαίου».

Τι είναι το Σαχέλ που περιλαμβάνεται στην ρήτρα αμοιβαίας συνδρομής με τη Γαλλία- Ο ρόλος της Τουρκίας και η “φωλιά” των τζιχαντιστών

Ειδικότερα, μια μέρα μετά τη συζήτηση στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών κατά την οποία το Ελληνικό Δημόσιο ζητούσε να αναιρεθεί η πρωτόδικη απόφαση με την οποία επιδικάσθηκε στην οικογένεια του Μάριου αποζημίωση για χρηματική ικανοποίηση το συνολικό ποσό των 490.000 ευρώ (130.000 ευρώ σε κάθε ένα από τους γονείς, 80.000 ευρώ στην αδερφή, 50.000 ευρώ σε κάθε ένα από τις δύο γιαγιάδες και ένα παππού), ο κ. Σταϊκούρας παρέπεμψε το όλο θέμα στην Ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, προκειμένου να επανεξεταστεί το θέμα της αποζημίωσης στην οικογένεια του άτυχου Μάριου. Δηλαδή, το ΝΣΚ θα επανεξετάσει, εάν θα παραιτηθεί ή όχι από την έφεση έτσι ώστε να μπορεί να λάβει η οικογένεια Μάριου την αποζημίωση που τις έχει ήδη επιδικαστεί.