• 11 Μαΐου, 2021

Ανακοινώθηκε επίσημα η πρώτη επίσκεψη Μπάιντεν στην Ευρώπη

 Ανακοινώθηκε επίσημα η πρώτη επίσκεψη Μπάιντεν στην Ευρώπη

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν πρόκειται να ταξιδέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο και το Βέλγιο τον Ιούνιο για το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του, δήλωσε ο Λευκός Οίκος την Παρασκευή.

Το ταξίδι στοχεύει, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, να αναδείξει «τη δέσμευση του προέδρου να αποκαταστήσει τις συμμαχίες μας, να αναζωογονήσει τη διατλαντική σχέση και να συνεργαστεί στενά με τους συμμάχους μας», δήλωσε η γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου.

Η ανακοίνωση έγινε καθώς ο Μπάιντεν ολοκλήρωσε τη διοργάνωση μιας παγκόσμιας συνόδου κορυφής για το κλίμα που σηματοδότησε την επάνοδο των ΗΠΑ στις προσπάθειες για το κλίμα, από τις οποίες είχε αποσυρθεί μετά την απόφαση Τραμπ.

Ο Μπάιντεν θα παραστεί στη Σύνοδο Κορυφής της G7 στην Κορνουάλη του Ηνωμένου Βασιλείου, από τις 11 έως τις 13 Ιουνίου, όπου θα πραγματοποιήσει διμερείς συναντήσεις με ηγέτες της G7, συμπεριλαμβανομένου του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε ο Λευκός Οίκος.

Από εκεί, θα ταξιδέψει στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις 14 Ιουνίου. “Ο Πρόεδρος Μπάιντεν θα επιβεβαιώσει τη δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών στο ΝΑΤΟ, τη διατλαντική ασφάλεια και τη συλλογική άμυνα” σημείωσε χαρακτηριστικά η Τζένιφερ Ψάκη

Πάντως, παρά τις πληροφορίες, προερχόμενες από το Κρεμλίνο για επικείμενη συνάντηση Μπάϊντεν – Πούτιν τον προσεχή Ιούνιο, ο Λευκός Οίκος, δεν έκανε καμία τέτοια αναφορά.