• 9 Δεκεμβρίου, 2021

Ανακοινώσεις Πλεύρη – Εξειδικεύει το “αυστριακό μοντέλο” για τους ανεμβολίαστους που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

 Ανακοινώσεις Πλεύρη – Εξειδικεύει το “αυστριακό μοντέλο” για τους ανεμβολίαστους που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στις 9:30 το πρωί ώστε να εξειδικεύσει τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός. Παράλληλα θα αναφερθεί στην πορεία και τα δεδομένα της πανδημίας στη χώρα μας. Θα παραστούν ο πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και ο γενικός γραμματέας Εμπορείου και Προστασίας του Καταναλωτή.

Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

 • Οι ενήλικες ανεμβολίαστοι πολίτες, πέραν της εστίασης, δεν θα εισέρχονται και σε άλλες κλειστές αίθουσες. Ούτε και με την επίδειξη τεστ. Σε σινεμά, θέατρα, μουσεία ή γυμναστήρια, για παράδειγμα.
  «Είναι μία άμεση ενέργεια προστασίας και, ασφαλώς, μία έμμεση προτροπή να εμβολιαστούν. Όσον αφορά τις λειτουργίες στις εκκλησίες, επαναλαμβάνω ότι οι πιστοί που δεν θα έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό εργαστηριακό τεστ. Αυτό, άλλωστε, προβλέπει και η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου την οποία καλούνται τώρα να επιτηρούν οι φορείς της αλλά και, δειγματοληπτικά, η Πολιτεία», σχολίασε σχετικά ο κ. Μητσοτάκης.
 • Όσον αφορά τις λειτουργίες στις εκκλησίες, οι πιστοί που δεν θα έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό εργαστηριακό τεστ.
  «Αυτό, άλλωστε, προβλέπει και η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου την οποία καλούνται τώρα να επιτηρούν οι φορείς της αλλά και, δειγματοληπτικά, η Πολιτεία», ανέφερε ο πρωθυπουργός.
 • Το πιστοποιητικό εισόδου σε κλειστούς χώρους για εμβολιασμένους άνω των 60 ετών παύει να ισχύει επτά μήνες από την έκδοσή του. Θα δοθεί, δηλαδή, ένας μήνας περιθώριο για τον εμβολιασμό τους με την 3η δόση μετά την πάροδο του εξαμήνου.
  «Θα δοθεί ένας μήνας περιθώριο για τον εμβολιασμό τους με την 3η δόση μετά την πάροδο του εξαμήνου. Και αυτό γιατί τα ιατρικά δεδομένα δείχνουν ότι, με τον καιρό, μειώνεται η άμυνα του εμβολίου», σχολίασε σχετικά ο κ. Μητσοτάκης. Το εν λόγω μέτρο θα αρχίσει να ισχύει από τις 13 Δεκεμβρίου.
 • Στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα επεκτείνεται το κυλιόμενο ωράριο. Ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός, ιδίως τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης, αλλά και ο πρόσθετος φόρτος σε συγκεκριμένες ώρες στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
  «Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν, ακόμα πιο εντατικά. Δεν υπάρχουν “κορόιδα” και “έξυπνοι” σε μία εθνική μάχη. Και σε αυτήν πρέπει να μπουν πιο αποφασιστικά όλοι, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες τους: το κράτος, η αυτοδιοίκηση, οι επιστημονικοί φορείς αλλά και οι επιμέρους επαγγελματικές ενώσεις», είπε επίσης ο κ. Μητσοτάκης.