• 19 Οκτωβρίου, 2020

Ανακλήθηκε ο διορισμός της Ζαρούλια στη Βουλή

 Ανακλήθηκε ο διορισμός της Ζαρούλια στη Βουλή

  Ο πρόεδρος της Βουλής, Κωσταντίνος Τασούλας, με απόφασή του ανακάλεσε τον διορισμό του μέλους του ναζιστικού μορφώματος βασισμένος στην ψευδή δήλωση που έκανε η ίδια η Ζαρούλια προς το τμήμα προσωπικού της Βουλής πως δεν έχει παραπεμφθεί σε δίκη.  

‘Ετσι, η Ελένη Ζαρούλια όχι μόνο χάνει τη θέση της στη Βουλή αλλά ο φάκελος της παραπέμπεται στην εισαγγελία καθώς η ψευδής δήλωση πως δεν υπάρχει κώλυμα για τον διορισμό αποτελεί ποινικό αδίκημα.

Ωστόσο, ήδη από το απόγευμα ο ΣΥΡΙΖΑ με διαρροή είχε επιτεθεί με σφοδρότητα στην πλειοψηφία και τον πρόεδρο καταγγέλλοντας πως από την πρώτη στιγμή ο διορισμός Ζαρούλια ήταν παράνομος. Επ’ αυτού κανείς δεν διαφώνησε, καθώς και το προεδρείο συμφωνεί πως ποτέ δεν έπρεπε να προχωρήσει ο φάκελος Ζαρούλια. Το πρόβλημα είναι ότι οι δύο πλευρές χρεώνουν σε διαφορετικά πρόσωπα το τεράστιο λάθος που στοίχησε σε κύρος και αξιοπιστία στη Βουλή. 

Ο πρόεδρος δηλώνει αποφασισμένος να ψάξει στις υπηρεσίες και να διερευνήσει γιατί δεν ελέγχθηκε ο φάκελος από τις υπηρεσίες αφήνοντας τον εκτεθειμένο. Ο νόμος όμως λέει ότι εμπόδιο είναι όλα τα αδικήματα και κάποια κακουργήματα εφόσον υπάρχει βούλευμα.